Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Dinamu nije kriv sudac nego njegove greške, Bjelica i igrači moraju naučiti lekciju

Dinamo - Šahtar
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/7
08.11.2019.
u 06:55

Za gubitak dva boda krivac sigurno nije Brych, već igrači Dinama. Lako je biti general poslije bitke, ali ono što je u 97. minuti utakmice napravio stoper plavih Theophile nedopustivo je za razinu Lige prvaka

Onako vruć poslije šokantnog remija protiv Šahtara, trener Dinama Nenad Bjelica svu je krivicu za prosipanje vodstva 3:1 svalio na njemačkog suca Felixa Brycha.

No vjerojatno je već jučer, kada je pogledao snimku, barem djelomično promijenio mišljenje. Jer, za gubitak dva boda krivac sigurno nije Brych, već igrači Dinama. Lako je biti general poslije bitke, ali ono što je u 97. minuti utakmice napravio stoper plavih Theophile nedopustivo je za razinu Lige prvaka.

Dinamo - Šahtar
1/8

Išao je neshvatljivo laktom na Pjatova, te tako skrivio jedanaesterac. Ajde da je Theophile išao zaustavljati nekog vrhunskog centarfora i skakača poput Ronalda, Kanea ili Petkovića, no Francuz je tako glup faul išao raditi na suparničkom vrataru, kojem su šanse da zabije nakon kornera jedan naprema sto.

A mogli su Dinamovi igrači i iskusnije, mudrije krasti vrijeme nakon što su poveli 3:1. Da je neka talijanska momčad povela 3:1 u 88. minuti, do kraja bi se njeni igrači izležavali na travnjaku. No sjajni, ali u Europi još nedovoljno iskusni dinamovci nisu se nažalost odlučili za takvu taktiku. Nakon utakmice Bjelica ipak nije želio ni jednom riječju okriviti igrače.

“Nemam im što zamjeriti!”
No ima li što zamjeriti sebi?

Nakon što je Hrvatska u četvrtfinalu Eura 2008. u posljednjim sekundama prokockala vodstvo protiv Turske, tadašnji trener Intera Jose Mourinho, komentirajući Bilićevo slavlje, a nakon toga i suze, rekao je:

“Trener koji pomisli da je utakmica gotova prije nego što je sudac odsvirao kraj mora još učiti”.

Identična situacija dogodila se sada i Bjelici. Iz prekjučerašnjeg šoka u Maksimiru sigurno će lekciju naučiti i Bjelica i igrači, a bodove neka vrate već u Milanu protiv Atalante.

Dinamo i dalje ima lijepe izglede za drugo mjesto, pa neka prvo padne talijanska momčad, a onda ako bude trebalo, mogu plavi dečki i do boda u Maksimiru protiv Cityja! Jer, ovakav Dinamo ne treba se nikoga bojati, pa ni najskuplje momčadi svijeta, Guardiolina stroja Cityja.

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon remija sa Šahtarom

>> Pogledajte i što je rekao Darijo Srna

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:53 08.11.2019.

Piše u tekstu: "Dinamo i dalje ima lijepe izglede za prvo mjesto, pa neka prvo padne talijanska momčad, a onda ako bude trebalo, mogu plavi dečki i do boda u Maksimiru protiv Cityja! " Dajte izračunajte na prste kako to Dinamo koji ima sada pet bodova s tri boda protiv Atalante i jednim od Manchester Cityja može doći do prvog mjesta. City danas ima deset bodova, ako dobije barem jedan od Dinama ima jedanaest. Kako Dinamo može prestići City iz autorove računice po kojoj treba samo bod uzeti Cityju? Kako?

NA
navijala
07:40 08.11.2019.

Nitko nije rekao da je sudac kriv,izmišljate.

KA
kalimera
09:53 08.11.2019.

Sudac Brich je dobro sudio utakmicu ali šok smo svi doživjeli kao onaj protiv Turske na EP.Teophile je napravio grešku i vratio Pyatovu za ono što je on napravio u Harkivu.Život i nogomet idu dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije