Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita

Zdovcu je uvjet za produžetak ugovora bio prolaz u Euroligu!

Jure Zdovc
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
03.04.2018.
u 17:31

Dakako, klupski čelnici mogu odlučiti i drukčije procijene li da je Zdovc izvukao najviše što se iz sastava moglo izvući.

Košarkaši Cedevite ponovno su ostali bez prilike da se bore za ABA naslov i Euroligu. Nestvarnim se čini to da su gosti u šest minuta posljednje četvrtine ostali bez prekršaja, a da su u toj dionici primili čak 27 koševa. Sve to govori nam da su se igrači hrvatskog prvaka pogubili pod pritiskom.

Uostalom, nešto slično naslutiti se može i iz izjave Roka Ukića, jednog od rijetkih cedevitaša koji te večeri nije “nestao”:

Jure Zdovc
1/9

– Dugo će nas proganjati to što se dogodilo u posljednjoj četvrtini. Bili smo bolji tri četvrtine pa se pitam tko je ugasio svjetlo u posljednjoj dionici. Mi smo pali u svim elementima igre, a oni su imali više energije i igrača s klupe, Petra Popovića, koji je u posljednjoj četvrtini zabio 12.

Juriju Zdovcu u ugovoru stoji da mu drugu sezonu na trenerskoj klupi Cedevite osigurava jedino ulazak u finale Eurolige, što se nije dogodilo. Dakako, klupski čelnici mogu odlučiti i drukčije procijene li da je Zdovc izvukao najviše što se iz sastava moglo izvući.

No, vrlo ozbiljna opcija je i to da pomoćni trener Slaven Rimac preuzme kormilo jer on i jest projicirani Zdovčev nasljednik. A i prije čeetiri godine osvojio je ABA ligu s Cibonom. 

Komentara 5

KR
kruti198
20:10 03.04.2018.

ulazak u finale eurolige??? o čemu vi trabunjate????

GV
golub Vaso
06:42 04.04.2018.

zato je menadžment nedodirljiv, koji je ovo trener krivac po redu

M6
miro 62
08:01 04.04.2018.

Još jedan u nizu neuspjeha Cedevite u ABA ligi i u Evropi.Mjenjaju se treneri svake sezone ,ali postavlja se drugo pitanje.Koliko znamo uticaj trenera na izbor igrača je vrlo mali .Glavni izbornik za igrače je je sportski direktor Matej Mamić,kojiji godinama posječuje NBA kampove a ne može pogoditi ni jednog kvalitetnog pleja ,a ni centra.Šteta ,jer troše se veliki novci.Pa kad su pogodili playa- Jacksona-danas u Makabiju-potpisali su ga na mjesec dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije