Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALBERT POBOR Trener Dragovoljca uoči Kup utakmice s Dinamom

Josip Kuže nikad neće zaboraviti Pobora

Foto: Željko Hladika
import
28.10.2008.
u 21:32

Josip Kuže, tada Dinamov strateg, jako je dobro u Ivanić Gradu upoznao Alberta Pobora. Nakon Dugog Sela, plavi su stali na minu i u Ivanić Gradu te ispali iz kupa porazom 2:3. Može li i Branko Ivanković,  u Sigetu u 14 sati (ulaznica stoji 50 kuna), drhtati pred Poborom, odnedavno trenerom Hrvatskog dragovoljca?

- Ha, nogomet je to, kup je prepun uzbuđenja. No, realnost je da je Dinamo veliki favorit, možda i veći nego što je bio uoči tog sraza u Ivanić Gradu - pričao je Pobor, kojemu je to i dalje jedna od najvećih pobjeda u karijeri.

Bila je to senzacija, prvoklasni skalp, danima je prepričavana ta zgoda u kojoj su modri pokleknuli pred konobarima, kamionašima, skladištarima...

- Da, u toj su utakmici igrali Ćorluka, Modrić, Dudu, Silvio Marić, Etto..., plavi su bili vrlo jaki. No, u dvoboj su ušli, sjećam se, s pola gasa, ništa nam nisu mogli. Naftaš je tada bio solidna momčad, puno snažnija nego danas Dragovoljac. U njemu je igralo nekoliko igrača koji danas igraju u Premijer ligi BiH, igrači su me mogli pratiti.

Ali, Dinamo je danas slabiji, puno je igrača iscrpljeno virozom. A i teško ih je motivirati.

- Ma sve to stoji, ali, ljudi moji, Dinamo igra u Uefinoj ligi, ima klasu. Pa svaki pričuvni igrač Sigećana kvalitetniji je i bolji od bilo kojeg mojeg igrača. Zbog ozljede neće igrati niti Zlatar, a on je jedini prvoligaški kapacitet u našoj momčadi.

Pobor je još pojačao tvrdnju o Dinamovoj apsolutnoj prednosti uoči susreta.

- Preuzeo sam crne prije dva tjedna i mogu reći da je situacija iznimno teška (12. mjesto u drugoj ligi, nap. a.). U hodu moram selekcionirati igrače i trenutačno samo razmišljam o tomu kako izvući momčad iz krize.

Potom je Pobor zaključio:

- Dinamo je veliki izazov svima nama, sve ćemo napraviti da utakmica bude lijepa, kako god završi!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije