Naslovnica Sport reprezentacija

Japan se povlači iz kandidature za SP 2018.

Japan je odustao od kandidature za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine i ostat će samo u utrci za domaćinstvo istog natjecanja četiri godine kasnije.
04. svibnja 2010. u 11:15 1 komentara 1 prikaza
Nogomet
Foto: AFP

Japanski mediji izvještavaju kako je predsjednik Japanskog nogometnog saveza (JFA) Motoaki Inukai savjet o povlačenju kandidature dobio od samog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera.

- Čini se da je FIFA odlučila SP 2018. vratiti u Europu. Blatter nam je rekao da će se europske zemlje boriti za domaćinstvo 2018. i da bi bilo mudro da se usredotočimo na 2022. godinu - kazao je Inukai nakon posjeta FIFA-inom stožeru u Zürichu.

Japan bi se tako za SP 2022. trebao boriti protiv Južne Koreje, s kojom je 2002. bio suorganizator tog natjecanja, te protiv Katara.

Engleska, Australija, Rusija i SAD, te zajednički Belgija i Nizozemska i Portugal i Španjolska, i dalje su u utrci za domaćinstvo i 2018. i 2022. godine. FIFA će domaćine oba natjecanja odrediti u prosincu.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Treba se Hrvatska odmah prijaviti da tako ipak stignete do SP..Igrače se na stadionima u Zadru, Čakovcu i Slavonskom Brodu..