Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSTA NADANJA

Izbornik Japana: 'Nadam se da vam Mikić nije otkrio tajne.' Mikić za Večernji otkrio sve u analizi

REUTERS/Vecernji.hr
04.12.2022.
u 14:29

Analizu Mihaela Mikića je pročitao i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić te istaknuo kako misli da je "Mikić sve dobro rekao"

Uoči dvoboja osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru između Hrvatske i Japana, izbornici Zlatko Dalić i Hajime Moriyasu naporno sa svojim stožerima rade u proučavanju protivničkih momčadi i taktičkom prilagođavanju u susretu. 

 

Stoga nije iznenadilo kad je izbornik Japana Hajime Moriyasu u izjavi prije susreta spomenuo Hrvata Mihaela Mikića koji je gotovo cijelo desetljeće proveo igrajući u Japanu. 

- Strašno poštujemo Hrvate koji imaju odlične igrače. Osvojili su srebro na zadnjem Svjetskom prvenstvu, znaju se prilagoditi protivniku i za nas je to ogroman izazov. Poznajem dosta hrvatskih igrača, a u Hiroshimi sam upoznao Mihaela Mikića. Nadam se da vam nije otkrio sve tajne japanskog nogometa. Očekujem tešku utakmicu koja će se igrati 120 minuta - rekao je japanski izbornik Moriyasu.

Foto: sofascore

No, njegove nade i želje nisu uslišene jer je u istom danu, kad je održana i japanska presica, u Večernjem listu izašla detaljna taktička analiza u kojoj je Mihael Mikić s našim novinarom Željkom Jankovićem detaljno otkrio sve važno o japanskom stilu i načinu igre. Na analizu Mihaela Mikića osvrnuo se i izbornik Zlatko Dalić.

- Nismo se čuli. Pročitao sam njegovu analizu, mislim da je sve dobro rekao. Možda ćemo ga zvati, ali sve smo skautirali i vidjeli. Gledali smo njihove utakmice, nema puno nepoznanica - istaknuo je Dalić.

Cijelu analizu Mihaela Mikića o japanskoj reprezentaciji za Večernji list pročitajte OVDJE.

 
 

 

 

Komentara 6

BE
bernard1234
14:52 04.12.2022.

nema tu velike filozofije..to su samuraji..trcanje..i samo trcanje i borba do zadnjeg daha..svakom je tesko protiv takvih..ali mi imamo svoj nacin..igre..kao i u zivotu ..koji je za sve njih zajeban..i nedokuciv ..

T2
Tomo_20
19:01 04.12.2022.

Pa naravno da hoce nije japanac;))))

PR
Propitivač
15:14 04.12.2022.

Joj, jel ima još za kupiti lizalica u dućanu? Ko klinac sam ih zvao mikićima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije