Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEK SUSRETA Hrvatska u polufinalu SP-a pobijedila Poljsku sa 29:23

Iz minute u minutu: Hrvatska - Poljska 29:23

30.01.2009.
u 22:14

Hrvatska rukometna reprezentacija je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Zagreb Areni pobijedila Poljsku sa 29:23 te izborila okršaj s Francuskom koji je na rasporedu u nedjelju 19:30.

Hrvatska - Poljska 29:23

Hrvatska: Alilović, Losert, Hrvatin, Lacković, Balić, J. Valčić, Špoljarić, Gojun, Kopljar, Vori, Čupić, Metličić, T. Valčić, Šprem, Duvnjak

Poljska: Szmal, K. Lijewski, Kuchzynski, Bielecki, Siodmiak, Wleklal, Malcher, Glinski, Jaszka, Tluczynski, Jurasik, M. Jurecki, M. Lijewski, B. Jurecki

Drugo poluvrijeme

Duvnjak pogađa vratnicu, a Vorijev pokušaj brani Szmal. Iz trećeg pokušaja tek uspijeva zabiti Hrvatin. Poljaci zabijaju na samom kraju. Pobjeda Hrvatske 29:23.

I u drugom napadu njemački sudački par svira sedmerac za Poljsku. Novi pogodak Tluczynskog. Minuta je do kraja, kauboji imaju plus šest.

Pogodio je nakon time-outa Ivano Balić, opet je plus osam za Hrvatsku. Pet minuta prije kraja Hrvatska vodi 28:20. Sedmerac za Poljsku, opet na gol staje Venio Losert. Sada je precizan Tluczynski.

Zabili su nekako Poljaci, ali drugi gol u nizu onemogućio je Alilović novom obranom. Balić gubi lopti, na drugoj strani krade ju Vori, ali u kontri Szmal skida pokušaj Horvata. U prvom je dijelu kod Poljske igrao samo Lijewski, a u drugom je sve na sebe preuzeo Jurasik, njegov šesti pogodak. Ali kako zaustaviti Ivana Čupića? Njegov 12. pogodak od 13 pokušaja.

Vori krade loptu, Čupić je u kontri, ali pod prekršajem ne uspijeva zabiti. Dvije minute isključenja za Poljake. Niti promjena vratara nije spasila Poljake od Ivana Čupića. Još jedan uspješno realiziran sedmerac, 11. pogodak za Čupića.

Suđen je prekršaj u napadu Lackoviću, a na osam razlike smanjuje Jurecki. Neoprezno izgubljena lopta dovela je do novog pogotka Poljaka. Dva uzastopna pogotka Poljaka. Igra se 50. minuta, a Hrvatska vodi 25:18.

Sada i sedmerac za Hrvatsku. Prilika za vodstvo od dever pogodaka razlike. Naravno da je precizan Čupić. Deseti njegov pogodak. Čupić je na kraju isključen zbog simuliranja.

Hrvatska ima plus osam! Pogodio je Metličić i to s igračem manje. Pobjeda je sve bliže.

Sedmerac za Hrvatsku. Opet je precizan Ivan Čupić za plus sedam i svoj deveti pogodak. Nažalost, drugo isključenje za Kopljara. Brani Alilović pokušaj Jurasika s crte, ali lopta je i dalje za Poljake. I još jedna obrana Alilovića, ovoga puta skinuo je pokušaja Lijewskog.

Isforsiran šut Metličića brani Szmal, a na drugoj strani pogađa Jurasik. Četvrti je to njegov pogodak, a tek treći Poljaka u drugom dijelu.

Nastavljen je susret. Isključenje odmah za Hrvatsku, Marko Kopljar ide van, prvo isključenje za naše. Srećom, nisu uspjeli Poljaci zabiti. No, u drugom napadu dolaze Poljaci do sedmerca. Losert ide na gol i brani pokušaj poljskog igrača.

Igra se 40. minuta. Hrvatska vodi 21:15. Odnosno bilo je 21:15, sada je 22:15, zabio je Duvnjak. Ali, podloga i dalje ne sluša. Bogdan Wenta traži od svojih igrača da napuste teren dok se ne sredi podloga.

Pokušaj Poljaka s krila završio je teškim promašajem. Prilika za plus sedam Hrvatske. Pogađa Metličić! Velika prednost Hrvatske. Uspio je ipak smanjiti u sljedećem napadu Siodmiak.

Kakva kontra Ivana Čupića! Hrvatska ima 20:14. Odmah je Wenta pozvao time-out, jer vidio je kako je vrag odnio šalu. Briljantna obrana kauboja.

Još jedna izgubljena lopta Poljaka, ali ništa od plus šest, prekršaj u napadu Pere Metličića. Kao i na početku susreta, odlična je obrana Hrvatske, samo jedan poljski pogodak u osam minuta igre u drugom dijelu. Sada je i novu obranu upisao Mirko Alilović.

Još malo dizanja podloge, ali i novi neuspješan napad Poljaka. Pogađa Čupić za najveću prednost Hrvatske, plus pet. Raspoložen je Čupić, tri njegova pogotka od pet Hrvatske u drugom dijelu. Ali nova pauza, opet problemi s podlogom.

Opet ne uspijevaju Poljaci, ali uspijeva Čupić i vraća na plus četiri. Uz to je i iznudio i isključenje jednog poljskog igrača. Dobar posao u Zagreb Areni.

Poljska niti u drugom napadu s igračem manje ne uspijeva ništa, krade im loptu Vori i Hrvatska je u prilici za vodstvo od četiri pogotka prednosti. I uspješan je. Vori pogađa za 17:13, ali odmah uzvraćaju Poljaci.

Prekrasna akcija Hrvatske gdje je Metličić iza leđa dodao do Čupića koji s krila pogađa za 15:13. Dobar početak Hrvatske. Riskantno dodavanje u drugom napadu ipak nije presječeno i Metličić se izborio za šut te podigao na plus tri.

Počelo je drugo poluvrijeme. Hrvatska ima prvi napad.

Prvo poluvrijeme

Ne ide i dalje u napadu. Čupić je pogodio vratnicu, a Poljaci dolaze do izjednačenja. Kakva crna rupa u igri Hrvatske. Minuta je do kraja. Poljska je u seriji od 4-0. Prelako prokockana prednost koja se gradila veči dio prvog poluvremena. Ne daju Poljaci sada u obrani, igraju sve bolje. Prekrasna lopta Ivana Balića za vodstvo Hrvatske 14:13. Ipak na kraju prvih 30 minuta zasluženo vodstvo, jer bila je Hrvatska bolja većim dijelom prvog poluvremena.

I novi prekršaj u napadu suđen Hrvatskoj, a Poljaci su neumoljivi. Samo jedan pogodak prednosti za Hrvatsku. Time-out zove Červar.

Sada i Poljaci stišću u obrani. Iz teške situacije je pokušao Hrvatin i promašio cijela vrata. Sprema se Červar na time-out, mini kriza u igri kauboja. Srećom, Poljaci nisu uspjeli doći na minus jedan, odnosno imali su Hrvati sreće.

Bielecki je pogodio za Poljsku, tek njegov prvi pogodak. To sve govori o igri Hrvatske u obrani. Suđen je prekršaj Igora Vorija u napadu. Koriste to Poljaci i preko Jureckog dolaze do samo dva gola minusa.

Nevjerojatno! Sada se podloga odvojila od poda pred poljskim vratima. Odmor je opet koristio Poljacima. Jurasik je presjekao jedno dodavanje i zabio lagani pogodak. Naljutilo je to Lackovića koji silovitim šutem zabio za 13:9. Ostalo je pet minuta do kraja prvog dijela.

Jurasik je ipak dobio treći duel s Alilovićem i smanjio na tri razlike. Nažalost po Poljake, u strijelce se upisuje i Balić, a opet je raspoložen na drugoj strani Mirko Alilović. Neka se i Lijewski malo zamisli.

Poljaci pokušavaju s krila preko Jurasika, ali brani Alilović, a obračun istih igrača nekoliko sekundi kasnije opet ide na stranu našeg vratara. Na drugoj strani zabija Vori za 11:7. Time-out zove poljski izbornik Wenta.

Lackovićev pokušaj nije bio uspješan, ali Poljacima je poništen regularan pogodak. Zaustavljen je susret zbog problema s podlogom koja je doslovce iskočila. Nadležni ljudi rade na osposobljavanju, ali nije ovo baš dobra reklama.

Odmah uzvraća Metličić nakon brze akcije kauboja. Šteta što su odmah Poljaci izborili sedmerac. Obrana iz prostora ja Jaszki. Tluczynski je precizan. Vodi Hrvatska 10:7 nakon 20 minuta igre.

Pokušao je najopasniji poljski pucač Bielecki, ali niti on ne uspijeva probiti Alilovića. Čini se kako jedino Lijewski uspijeva zabiti za Poljake. Lijewski sada asistira, a strijelac je Siodmiak.

Lijewski još jednom pronalazi rješenje i smanjuje na tri razlike. Imali su priliku za novo smanjenje, ali sada brani Alilović. Ušao je u igru po prvi put većeras i Ivano Balić. Bori se Vori na crti i izborio je novi sedmerac. Ne promašuje Čupić. Nakon 16 minuta igre Hrvatska vodi 9:5. Poljaci su promijenili i vratara.

Po jedan neiskorišten napad s obje strane i Hrvatska ima priliku za novu prednost od četiri pogotka. Uspijeva u tome Lacković koji iz skok šuta zabija za 8:4. Kada se i probije hrvatska 3-2-1 obrana ispriječi se Alilović. Mala škola rukometa u izvedbi hrvatske reprezentacije. Neće biti lako Poljacima. Ipak je iz daljine pogodio Lijewski, već treći njegov pogodak, od ukupno četiri poljska.

Digao se Petar Metličić i pogodio za 6:3. Odlična igra kauboja u prvih deset minuta. Pokazao je to još jednom obranom Alilović. Hrvatska ima četiri pogotka prednosti, zabio je Duvnjak. Niti jedna obrana toliko spominjanog poljskog vratara Szmala.

Evo i malo atraktivnosti. Cepelin za Duvnjaka koji pogađa za prednost 5:2. Sedam metara za Poljsku. Tlucyznski pogađa za smanjenje vodstva.

Kakva obrana Hrvatske! Opet su natjerali Poljake na izgubljenu loptu, a Čupić je super brz u istrčavanju kontre. Vodi Hrvatska 4:1. Odmah je uzvratio Lijewski svojim drugim pogotkom.

Marcin Lijewski zabija za Poljsku nakon više od četiri minute igre. Ali dugi napad prije toga, namučit će se Poljaci za svaki pogodak. Ali odmah nova prilika za Čupića sa sedam metara. Obrana iz prostora na Metličiću. Još jednom je precizan Čupić.

Još jedan neuspješan napad Poljaka. Odlična igra obrane u početnim minutama. Hrvatska ima napad i priliku za prednost od dva pogotka razlike. I prolazi Duvnjak, 2:0 vodi Hrvatska.

Odmah Poljaci gube loptu, dobar pristisak hrvatske obrane. Brani Alilović sada, a na drugoj strani je Hrvatin izborio sedmerac. Prilika za Čupića. Vodi Hrvatska 1:0.

I počelo je. Sretno kauboji!

Predstavljeni su igrači obiju reprezentacija, himne su odsvirane i sve je spremno za početak polufinalnog susreta između Hrvatske i Poljske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije