Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Lokomotive

Ivković ljutit: Kvazi-stručnjaci iz U-21 igraju se karijerama igrača

tomislav ivković
'Davor Puklavec/PIXSELL'
15.09.2013.
u 18:16

– Nije to bila ljepotica, na travnjaku se vodila taktička bitka. Poveli smo nakon lijepog protunapada, nismo željeli zatvarati utakmicu i to nam se osvetilo, pa je Lokomotiva izjednačila

Napadač Lokomotive Ante Budimir držao je pobjedu svoje momčadi u nogama u 91. minuti, izbio je sam, nakon dodavanja Šovšića, ispred vratara Splita Danijela Zagorca i kad se očekivao sigurni pogodak, njegov je udarac iz blizine Zagorac fantastično obranio, sačuvao mrežu i prometnuo se u junaka utakmice! Split je tako odnio bod iz Maksimira, okončano je 1:1 (0:1) i to je svakako najrealniji rezultat blijede utakmice.

Bez žara, ideje i borbenosti

– Nije to bila ljepotica, na travnjaku se vodila taktička bitka. Poveli smo nakon lijepog protunapada, nismo željeli zatvarati utakmicu i to nam se osvetilo, pa je Lokomotiva izjednačila. Glavina je glavom uzdmrao gredu u 75. minuti, ali i naš vratar Zagorac je sjajno reagirao u 91. minuti, pa je na kraju remi i najrealniji ishod – rekao je pomoćni trener Splita, Ivan Matić. Trener Stanko Mršić izbjegao je novinare navodno zbog angine, a Lokomotivini trener, Tomislav Ivković kazao:

– Bilo je loše, posebno u prvom dijelu. Bez žara i borbenosti, bez ideje i agresije, sporo i neorganizirano. Na kraju smo uzeli bod protiv Splita i to je najpošteniji ishod ove utakmice. Bod donosi mir, a važno nam je da se vratio Ante Budimir (dodavač Šitumu za gol, op. a.) nakon petomjesečne stanke – govorio je Ivković.

Međutim, ozlijedio se Marko Pjaca, na treningu je dobio rupturu prednjeg butnog mišića od 4 cm?!

– Zbog toga sam ljutit kao ris! Pjacina je ozljeda plod umora i nestručnog rada kondicijskih trenera u mladoj reprezentaciji do 21. godine! Nisam ljutit na izbornika Niku Kovača, već sam razgovarao s njim i zamjerio sam mu što je vjerovao kvazi-stručnjacima, koji su ga uvjerili kako je normalno da igrači samo deset sati nakon utakmice mogu raditi testove brzinske izdržljivosti! To nije normalno – sukus je širokoga pojašnjenja trenera “lokosa”, koji je na kraju dodao i ovo:

Igraju se s karijerama

– Ti kondicijski treneri često igrače navlače na tanak led i govore im da moraju dodatno raditi individualno. A s kime? Pa s njima! Njih samo zanima financijska korist, varaju i igrače i trenere, a pojma nemaju o nogometu. I igraju se s karijerama nogometaša. I zato sam po dolasku u Lokomotivu inzistirao na tome da svaki igrač koji zatraži individualni rad izvan kluba odmah dobije raskid ugovora – rekao je Ivković. A Pjace neće biti najmanje šest tjedana...

>>Tudor se naljutio zbog Ivkovićeve izjave i napustio konferenciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije