Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK

Tucak: I bez Sukna bili smo 
dobri, sad moramo biti odlični

Ivica Tucak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
15.07.2017.
u 07:56

U momčad se vraća i kapetan Sandro Sukno koji je zbog neugodne ozljede prsta preskočio završni turnir Svjetske lige u Ruzi,

Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koje za vaterpoliste počinje u ponedjeljak, hrvatska vaterpolska reprezentacija nastupit će u najboljem sastavu.

U momčad se, dakle, vraća i kapetan Sandro Sukno koji je zbog neugodne ozljede prsta preskočio završni turnir Svjetske lige u Ruzi, a postojala je i bojazan da možda neće biti spreman za SP.

Idemo po odličje, što sjajnije

No, sada su odagnane sve dvojbe, a izbornik naše vrste Ivica Tucak morao je u petak donijeti jednu nimalo laku odluku: tko je prekobrojni, 14. igrač?

– Da, teška je to bila odluka, otpao je Antonio Petković. No, ja želim i ovom prilikom poručiti da su i Petković i svi ovi igrači koji su otpali prije, a bili su s nama na pripremama, dio ove reprezentacije. Reprezentacija je i bez Sukna izgledala dobro, sad bi trebala biti još bolja. Bez velikih obećanja, idemo korak po korak. Obavili smo sve što smo planirali, iza nas su dvomjesečne naporne pripreme i sad idemo po odličje, po mogućnosti što sjajnije – najavio je na konferenciji za novinare izbornik Tucak.

Jasno, Suknova ozljeda donekle je poremetila pripreme, strahovalo se do posljednjeg trenutka, ali sada su i magnetska rezonancija i ultrazvuk pokazali da je s prstom sve u redu.

Ključno s Amerikancima

– I više ne moramo o tome, sve je u redu, prst me ne boli i ta je ozljeda iza nas. Ozračje u reprezentaciji je odlično i sad nakon mukotrpnih priprema dolazi najslađi dio. To je ono kad počnu utakmice i kad na njima pokažete što ste trenirali i što znate. Želimo otići što dalje i osvojiti što sjajniju medalju. I zato nam je već prva utakmica sa SAD-om (ponedjeljak, u 18.50 – op. a.) vrlo značajna jer želimo biti prvi u skupini – istaknuo je Sukno.

Prvo mjesto u skupini donosi izravan plasman u četvrtfinale i to naša vrsta ne želi propustiti. U skupini su još Rusija i Japan, pa je to prilično realna mogućnost.

– Srbija? Nitko nije nepobjediv, gušt je igrati takve utakmice. Mi se uzdamo u našu kvalitetu, iza nas je mukotrpan rad i sad želimo otići najdalje što možemo – prisnažio je Maro Joković koji je bio u sastavu i kad smo prije 10 godina u Melbourneu osvojili zlato.

– Bila je to predivna priča, ali sad je novo vrijeme i nova momčad – napomenuo je Maro. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije