Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR NADOVEZA

Ispraćen 'splitski Pelé' koji je s Hajdukom osvojio predzadnji naslov: Na sprovod stigao i Dalić

Split: Posljednji ispraćaj Petra Nadoveze
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
22.03.2023.
u 17:23

Navodeza je na Poljudu obnašao funkciju trenera, sportskog direktora i voditelja Hajdukove škole nogometa. U igračkoj je karijeri uz hajdučki nosio dresove Šibenika i Lokerena.

U Splitu je održana komemoracija i posljednji ispraćaj na groblju Lovrinac Petra Nadoveze, legendarnog nogometaša, a potom i trenera splitskog Hajduka. Komemoracija je održana u kinodvorani poljudskog stadiona. Uz brojne uzvanike prisutni su bili i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić te Stipe Pletikosa, tehnički direktor seniorske i U-21 reprezentacije.

Od Nadoveze su se oprostili i legendarni igrači Hajduka, od Ivice Šurjaka, Zlatka Vujovića i Zorana Vulića do Gorana Vučevića i Slavena Bilića, a prisutni su bili i sadašnji igrač splitske momčadi koje je vodio trener Ivan Leko. Komemoraciji je prisutan bio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Petar Nadoveza preminuo je u u 81. godini. Rođen je u Šibeniku 9. travnja 1942. godine, a uz bogatu igračku karijeru, istaknuo se i kao trener, sportski direktor i voditelj Hajdukove nogometne škole. Za svoj dugogodišnji rad u nogometu nagrađen je priznanjima poput Trofeja podmlatka HNS-a, Zlatne kapetanske trake Hajduka i Trofeja Splitskog saveza športova Fabjan Kaliterna.

Igrao je na poziciji napadača, a Hajdukove je boje branio nakon što je igrao za Šibenik, od 1963. do 1973. godine, kada je otišao u Belgiju, u redove Lokerena. U dresu splitskog Hajduka odigrao je 460 utakmica i postigao čak 296 pogodaka, osvojivši pritom i naslov državnog prvaka te dva domaća Kupa. U dva navrata je bio najbolji strijelac jugoslavenskog prvenstva. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu.

Split: Posljednji ispraćaj Petra Nadoveze
1/8

Osim Hajduka kao trener je vodio i Šibenik, reprezentaciju Gabona, tuniški Bizert te nekolicinu slovenskih klubova, a posebno vrijedi istaknuti Hajdukovo polufinale Kupa UEFA-e u sezoni 1983./1984. U samostalnoj Hrvatskoj s Hajdukom je osvojio Kup 2000. godine te sudjelovao u osvajanju prvenstva 2004. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije