Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA LISTA

Iga Swiatek najbolja na svijetu, najbolja Hrvatica tek 60.!

Osaka Vs  Swiatek During The Finals at the Miami Open, in Miami Gardens, Florida
GARY I ROTHSTEIN/NEWSCOM
04.04.2022.
u 11:35

Od hrvatskih igračica Petra Martić je izgubila dvije pozicije i sada je 60., Ana Konjuh je pala čak deset pozicija, na 62. mjesto, dok je Donna Vekić 109.

Poljakinja Iga Swiatek je službeno postala nova najbolja tenisačica svijeta, dan nakon pobjede u Miamiju.

Nakon neočekivanog umirovljenja Australke Ashleigh Barty, Swiatek je na Floridi morala proći samo treće kolo kako bi postala nova kraljica WTA Toura, no 20-godišnja Poljakinja je suvereno osvojila turnir, spojivši pobjede na WTA 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju. Ona je prva tenisačica u povijesti koja je na početku sezone osvojila prva tri WTA turnira u seriji 1000 i prva je Poljakinja na vrhu svjetske ljestvice.

Swiatek je odustala od turnira u Charlestonu bez straha da će biti svrgnuta s trona, budući da ima gotovo 2000 bodova ispred Čehinje Barbore Krejčíkove

Na ljestvici Španjolka Paula Badosa skočila je tri mjesta i prvi put u karijeri je treća igračica svijeta, dok je Japanka Naomi Osaka, bivša prva tenisačica svijeta, iskoristila svoje finale u Miamiju kako bi napredovala za 42 pozicije, na 35. mjesto na svijetu.

Od hrvatskih igračica Petra Martić je izgubila dvije pozicije i sada je 60., Ana Konjuh je pala čak deset pozicija, na 62. mjesto, dok je Donna Vekić 109.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije