Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠA 'CRNA MAČKA'

Hrvatska niti u sedmom pokušaju nije porazila Portugal

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.11.2020.
u 23:52

Prvi hrvatsko-portugalski dvoboj odigran je na Europskom prvenstvu 1996. godine u Nottinghamu. Hrvatska je i prije te utakmice osigurala prolaz u četvrtfinale, pa je Miroslav Blažević odlučio odmoriti dio igrača

 Hrvatska nogometna reprezentacija niti u sedmom pokušaju nije uspjela slaviti protiv Portugala. Portugal je uz Francusku, Brazil i Škotsku jedna od reprezentacija koju "Vatreni" nikada nisu pobijedili. Svjetski doprvaci su protiv aktualnih europskih prvaka igrali sedam puta upisavši šest poraza i jedan remi uz razliku pogodaka 4-15. 

Prvi hrvatsko-portugalski dvoboj odigran je na Europskom prvenstvu 1996. godine u Nottinghamu. Hrvatska je i prije te utakmice osigurala prolaz u četvrtfinale, pa je Miroslav Blažević odlučio odmoriti dio igrača. Portugal je slavio 3-0 golovima Luisa Figa (4), Joaoa Pinta (33) i Domingosa (88).

Hrvatska je potom ispala u četvrtfinalu od Njemačke (1-2), a Portugal je izgubio od Češke (0-1).

Iduće dvije utakmice bile su prijateljske. U studenom 2005. Portugal je u Coimbri slavio 2-0, golovima Petita i Paulete, dok je u lipnju 2013. u Ženevi pobijedio 1-0, a pogodak odluke zabio je Ronaldo u 36. minuti.

Novi službeni okršaj dogodio se u osmini finala EP-a 2016. u Francuskoj. U susretu igranom u Lensu Portugal je pobijedio 1-0 golom Ricarda Quaresme u 117. minuti. Hrvatska je morala kući dok je Portugal na koncu osvojio europsku krunu.

Protiv Portugala smo igrali i 6. rujna 2018. u prijateljskom susretu u Faru. Bio je to prvi susret "Vatrenih" nakon svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su osvojili drugo mjesto.

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića, a domaćin je izjednačio u 32. minuti golom Pepea.

U šestom međusobnom susretu, Portugal je 5. rujna ove godine na startu Lige nacija u Portu slavio sa 4-1. Cancelo (41), Jota (58), Felix (70) i Silva (90+4) su zabili za Portugal, a Petković (90+1) za Hrvatsku.

Novi poraz "Vatreni" su doživjeli večeras u Splitu izgubivši sa 2-3 u susretu Lige nacija.

Komentara 3

DU
Deleted user
00:11 18.11.2020.

Sada ce netko reci da i crne macke ce pokrepati jedan dan ali nazalost su ovakve negativne serije kobne jer to se udari u glavu igracima i cinjenica je da na euru je veliki rizik da naletimo na dvije od tih macke u prvi cetiri utakmice jer u skupini igramo protiv Skotske koja je isto crna macka i ako prodjemo skupinu onda najvjerojatnije idemo na Francusku ili Portugal sto je zabrinjavajuce. Lako se moze desiti da vec onda izletimo jer zdrijeb je jako vazan sto se pokazalo na SP 2018. Mi smo na EP vec protiv Portugala izletili u osmini a Wales je igrao polufinale i Island i Poljska cetvrtfinale a oni sigurno nisu dobri kao mi na papiru.

Avatar KiM
KiM
04:02 18.11.2020.

Razbise nas ko beba zvecku

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
03:26 18.11.2020.

Dokle god ce nam suditi prokleta korimpirana i lazljiva govna iz engleske nece biti pravde za RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije