Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Dan kad je Kovačić zasjenio Ronalda!

Split: Slavlje Matea Kovačića nakon postignutog pogotka za 2:2 protiv Portugala
Slavko Midzor/PIXSELL
17.11.2020.
u 23:46

Mateo Kovačić, nogometaš koji upravo igra za trećega europskog prvaka u svojoj karijeri, tek u 63. nastupu postigao je svoj prvi pogodak za Hrvatsku u službenoj, natjecateljskoj utakmici

 Bio je ovo ipak povijesni nogometni dan. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ali i za nogometni Split koji je imao čast ugostiti jednoga od najvećih, ne nogometaša, nego sportaša u povijesti. Cristiano Ronaldo, besprijekoran atlet, holivudski lijep, isklesan kao od Michelangelove ruke, uskoro će postati najbolji strijelac u povijesti nogometa, a na Poljudu je 170. put nastupio za portugalsku reprezentaciju. Ovih stotinjak promatrača na sablasno praznom Poljudu privilegirani su, jer nikada impresivniji nogometaš nije nastupio na ovom travnjaku.

Kad smo već kod poljudskog travnjaka, on je, onakav mekan, gnjecav, ljepljiv, sinoć strahovito nervirao Ronalda. Tako će čuveni CR7 pamtiti Poljud po jednome od najvećih 'živih blata' na kojima je ikada nastupio.

Ali, stotinjak promatrača na Poljudu, uključujući i Ronalda, svjedočilo je sinoć i jednom malome nogometnome čudu, pravome bombončiću od rariteta. Naime, Mateo Kovačić, nogometaš koji upravo igra za trećega europskog prvaka u svojoj karijeri, tek u 63. nastupu postigao je svoj prvi pogodak za Hrvatsku u službenoj, natjecateljskoj utakmici, ili prvi nakon lipnja 2015. godine i čuvenoga prvijenca protiv Gibraltara. Kako čuda ponekad znaju biti učestala, Mateo Kovačić zabio je Portugalcima još jednoga i izrastao u heroja ove bitke. Tako je Kovačić barem jednom u životu zasjenio Modrića (koji nikada za vatrene nije zabio dva gola), ali i Cristiana Ronalda. Bravo, Mateo!

Sad je još jasnije što je Zlatko Dalić želio poručiti prošlotjednom izjavom 'jedva čekam da prođe ova godina'. Da, prokleta bila 2020., u kojoj je Hrvatska još od 1994. kada je počela igrati službene utakmice, ostvarila najlošiji rezultatski učinak u jednoj kalendarskoj godini. A on glasi ovako: osam nastupa (dvije prijateljske, šest u Ligi nacija), dvije pobjede, jedan remi i čak pet poraza. Postotak osvojenih bodova: 29 posto.

Najveći neprijatelj svakoga trenera je dobro, kaže Dalić u jednoj tv-reklami, i dodaje – treba biti odlično. Neka u 2021. bude samo dobro. Jer, i to će već značiti da je napravio golemi korak naprijed.    

Komentara 10

DU
Deleted user
23:57 17.11.2020.

Tja, to je kad se Kovačića konačno stavi na njegovu prirodnu poziciju sa koje je kod Dalića stalno pomican na neku drugu, bilo da krpa rupe u sastavu ili da oslobodi mjesto za Dalićeve ljubimce.

KO
kompjuter
07:28 18.11.2020.

nitko,baš nitko ne spominje najlošijeg igrača perišića,bez volje,bez znanja i nije mi jasno koliko kredita ima ta neznalica,spominju grešku livakovića,da nije bilo njega 5 komada bi nam utrpali

Avatar Krile102
Krile102
07:57 18.11.2020.

Odlicno smo igrali protiv evropskog prvaka ,bez 6-7 prvotimaca ,neuigrani ,sa igracem manje...za 2-3 godine bit ce to strasna ekipa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije