Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornici Zlatko Kranjčar i Branko Ivanković sipali su jedan drugome slatke riječi

Hrvatska - Iran: Sve za spektakl

sp_sve_tx.jpg
import
27.05.2006.
u 19:07

Stadion u Gradskom vrtu, poprište večerašnjeg dvoboja između Hrvatske i Irana, rasprodan je, planulo je svih 19.900 ulaznica. A izbornici Zlatko Kranjčar i Branko Ivanković očekuju pravi spektakl, koji će im puno toga otkriti uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo.
Službeni dio malo je kasnio, petnaestak minuta kasnio je kapetan Irana Ali Daei, pa je Cico, ne znajući da su mikrofoni uključeni, zaprijetio Ivankoviću.

- Gdje je Ali Daei? Ako ne dođe, mi ćemo početi, pa vi održite svoju presicu.
No odradili su posao i bez Daeija, s tim da je jedno od glavnih pitanja bilo gdje će sjesti Ivanković.
- Pa neće valjda u sredinu, između nas - govorio je Zorko Srebrić.
- Neka ga u sendviču, to ga čeka i na travnjaku - u šali je kazao Kranjčar.

Cico je širio odlično raspoloženje, njegov je smijeh zarazan. Osjeća izbornik da su njegovi igrači puni samopouzdanja. A dodatno dobro raspoloženje podigao mu je doček u Osijeku. Koji je bio fantastičan, domaćini su se potrudili da reprezentativcima ništa ne nedostaje. Djevojke u slavonskim nošnjama, svi su igrači na dar dobili one nadaleko poznate slavonske bećarske šešire.
Sasvim očekivano, u srazu Kranjčara i Ivankovića med i mlijeko tekli su u potocima.

- Hvala HNS-u i Osijeku što su nas ugostili. Odrađujemo završni dio priprema za SP, ambiciozno putujemo u Njemačku i želimo ići u drugi krug. Žao mi je što Mahdavikia neće igrati, osjetio je ozljedu leđa i šteta što publika neće vidjeti istinskog majstora. No vjerujem da ćemo odigrati utakmicu u kojoj ćemo se i mi i Hrvatska na najbolji mogući način predstaviti i krenuti prema Njemačkoj - kaže Branko Ivanković.

Slične dojmove izrekao je i Kranjčar.
 - Impresionirani smo što igramo u Osijeku. Idemo sa standardnim sastavom, igrat će postava koja je pobjedila Austriju. Još je prisutna ta dvojba oko Vranješa i Tudora, ali vjerujem da će Igor pronaći inspiraciju i htjeti igrati. On ima problema sa skočnim zglobom, ali nije ništa strašno. Još ćemo vidjeti što će biti sa Šimunićem, Josip mora sam ocijeniti može li ili ne može. A što se tiče Olića, tu nema nikavih problema, na raspolaganju je i vidjet ćemo koliko će igrati. Vjerujem da ćemo u konačnici sa stadiona otići sretni i zadovoljni - kazao je Kranjčar.

Kada Kranjčar kaže da će sa stadiona otići sretan i zadovoljan, onda je sasvim jasno da očekuje pobjedu koja će mu učvrstiti dodatne temelje na putu prema Brazilu, Japanu i Australiji.
A kako Branko Ivanković kani zaustaviti jaku Hrvatsku? Napadački dvojac Pršo - Klasnić impresionirao je protiv Austrije.

- Drago mi je da Hrvatska na SP ide ambiciozno. Mene zanima ta utakmica da vidim odnos snaga. Žao mi je što nećemo biti kompletni. Sigurno je da ćemo pokazati određene nedostatke. Mi treneri nemamo pravo na pogrešku, lošiji rezultat ili dan, stalno smo u opasnosti - kazao je Ivanković.


Irance zabrinjavaju ozljede ključnih igrača

Irance najviše zabrinjavaju tek nedavno sanirane ili blago obnovljene ozljede čak četvorice ključnih igrača. Glavna zvijezda Ali Karimi tek lovi formu nakon dulje ozljede, baš kao i hitronogi napadač Hasheiman. Istodobno, na bolove u leđima žali se Mehdi Mahdavikija, inače igrač njemačkog HSV-a, zbog čega će biti danas pošteđen napora. Barem će poluvrijeme pokušati odigratio Rezai, za kojega je prva alternacija Bantijarizadeh. - Najvažnije je odigrati dobro, a potom će i rezultat biti zadovoljavajući - ističe kapetan Ali Daei. (dk)


Uigravanja nikad previše

Najprije moram reći da ne znam mnogo o Iranu, poznajem samo Ivankovićev rad, te igru Ali Karimija i Ali Daeija. No dobro je odmjeriti snage s azijskom momčadi iako ne igra poput Japana. Eh, sad, kakav bi sastav Cico trebao izvesti? Ipak najjači jer uigravanja nikad dosta. Glupo bi bilo postaviti momčad koja nikad neće igrati zajedno samo zato da bi svi dobili šansu. Opet, rezultat jest važan, ali ne treba se libiti pokušaja drugačije igre na štetu pobjede nad Iranom. Treba pokušati, primjerice, jako napadačku varijantu za mogućnost da gubimo u odlučujućem dvoboju s Australijom. Ili nešto slično što bi se moglo dogoditi u Njemačkoj. (ab)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije