Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALMATINSKI DERBI

Hajduk bez Livaje na Šibenik. Gustafsson: Spremni smo igrati i bez njega!

17.10.2021.
u 13:00

– Šibenik je blizu, stalno gledamo njihove utakmice, najviše smo ih uživo gledali. Znamo sve o svima, ali najviše o Šibeniku.

Nakon reprezentativne stanke na nogometni menu vraća se Prva HNL. Dalmatinski derbi Šibenika i Hajduka na rasporedu je od 17.30 sati u sklopu 12. kola.

Prašinu je prije utakmice digla vijest o odluci domaćina da neće prodavati ulaznice za zapadnu tribinu bilo kome tko na utakmicu dolazi iz Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije. Iz Šibenika su naveli da su u pitanju sigurnosni razlozi i da će gostujući navijači moći na istočnu tribinu te kako nema riječi ni o kakvoj diskriminaciji.

Šibenik često gledaju uživo

Utakmicu je najavio trener Splićana Jens Gustafsson koji se navijačima nije bavio.

– Znamo što očekivati protiv ekstramotiviranih momčadi kad dolaze Hajduk i naši navijači, ali nisam fokusiran na Šibenik i igrače Šibenika, nego na svoje igrače. Sto posto sam siguran da će nam oni donijeti dobar rezultat – rekao je Šveđanin na klupi Hajduka koji se potom osvrnuo na ozljede u svojim redovima kojih ima podosta:

– To se događa u svim klubovima, ali mi ih imamo previše, i to u kratko vrijeme. Žalostan sam što će Posavec, Eduok i Čuić dugo biti izvan terena... Nismo kompletni. Nema ni Livaje zbog kartona. Svi kažu da nema Marka, ali oni koji uđu moraju pokazati da ćemo pobijediti i bez njega. Vidim po treninzima da su igrači jako kompetitivni, rade i imam puno povjerenja u momčad.

Kako bez Livaje?

– Momčad je spremna za ovo. Sada njegov izostanak možemo nadoknaditi bolje nego prije dva mjeseca. Uvijek netko nedostaje, ili Marko ili netko drugi. On je puno sjajnih stvari napravio i sad mi moramo pokazati da možemo pobijediti i bez njega. Uvjeren sam da to igrači mogu.

S obzirom na to da nema najboljeg im strijelca, da je i Krovinović upitan, bit će tu i taktičkih promjena...

– Nisam sretan kako smo napadali u zadnjih nekoliko utakmica. Nisam zadovoljan brojem šansi, moramo biti kuražniji u napadu. Bit će promjena u momčadi, u stilu, ne samo zbog igrača koji izostaju, nego i da budemo bolji nego što smo bili u zadnjim utakmicama. Prekidi su važni, mi smo sve bolji iz prekida, nadam se da ćemo biti i u nedjelju.

Osvrnuo i se na samog protivnika koji trenutačno ima deset bodova i u drugom je dijelu prvenstvene tablice.

– Šibenik je blizu, stalno gledamo njihove utakmice, najviše smo ih uživo gledali. Znamo sve o svima, ali najviše o Šibeniku. To je momčad koja voli igrati s puno posjeda, pokušava pasovima nadigrati protivnika, sad igra više na kontranapade... Jakoliš je opasno oružje iz kontranapada, a Šibenik je dobra momčad – zaključio je Gustafsson.

Bjelica hvali Slaven Belupo

Osim Dalmatinaca, danas još igraju Slaven Belupo i Osijek (15 sati). U prvom njihovu susretu 1. kolovoza rezultat je bio 0:0. Momčad iz Koprivnice u ovoj će utakmici tražiti izlaz iz rezultatske krize.

– Kvalitetni su i godinama igraju u HNL-u, uvijek su između šestog i osmog mjesta. Startali su senzacionalnom pobjedom u Maksimiru, uzeli bod protiv nas… Imaju puno iskusnih igrača, isto tako i neke mlade. Maksimalno ih respektiramo, kao i njihova trenera i sigurno će izaći iz situacije u kojoj se nalaze. Što će biti odlučujuće? Treba biti koncentriran svih 90 minuta, ući u utakmicu ozbiljno i agresivno kako bismo zaustavili njihove kvalitete kojih u igračima poput Krstanovića, Kvržića, Grgića i ostalih ima jako puno. Nadam se da ćemo im se znati oduprijeti – rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije