Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje kadetski EP

Gudelj: Moji dečki favoriti su za zlato, no cilj je polufinale

'SPECIJAL MAX 01.05.2013., Hlapicina, Mursko Sredisce - Trening U17 hrvatske nogometne reprezentacije. Marijan Mrmic , Josip Omrcen Ceko i Ivan Gudelj.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Marijan Susenj/PIXSELL
05.05.2013.
u 10:01

- Uvjeren sam da možemo otići do kraja, uz malo sreće - kazao je izbornk kadeta

U nedjelju u Slovačkoj, utakmicom protiv Italije (17.30), hrvatska kadetska reprezentacija započinje nastup na Europskom prvenstvu. To je malim vatrenima drugi EP, a ovaj put na natjecanje odlaze kao jedan od favorita.

– Ovo je sigurno jedna od naših najtalentiranijih generacija. Vjerujem da će dosta njezinih igrača biti A-reprezentativci, što i jest naš osnovni cilj. Primjerice, Halilović je svjetski talent, kao i Roguljić, Bašić, Brodić, Murić, Mamić... Od njih očekujem da dostignu visoku, svjetsku razinu, a i velika većina ostalih bit će vrlo dobri prvoligaški igrači – kaže Gudelj za sportski tjednik MAX i dodaje:

– Međutim, sada kada smo na EP-u, naravno da nam je važan i rezultat. I šteta bi bilo propustiti takvu priliku.

Je li Hrvatska favorit za zlato?

– S obzirom na to da smo izbacili Španjolce i Francuze, moglo bi se tako reći, ali morate znati da je naš prvi suparnik, Italija, izbacio dvostrukoga prvaka Nizozemsku, Rusija je eliminirala Englesku i Portugal, a Ukrajina Njemačku. Mi smo reprezentacija koja može svladati svakoga u Europi, a nijedan naš suparnik ne može reći da je protiv nas favorit – kaže Gudelj i dodaje:

– Nisam od onih koji kažu da ćemo tamo sve razbiti. Naši su ciljevi jasni: najprije plasman na SP pa polufinale, a onda je sve otvoreno. Uvjeren sam da možemo otići do kraja, uz malo sreće. Ističem da ovu generaciju krasi veliko zajedništvo, ozračje među igračima je sjajno, a zreli su kao da su seniori.

Hrvatsku reprezentaciju predstavljat će: Marko Marić (Rapid), Marko Stolnik (Dinamo), Petar Mamić (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Šibenik), Franjo Prce (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Ante Roguljić (Adriatic Split), Fran Brodić (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ivo Grbić (Hajduk), Hrvoje Džijan (Dinamo), Anton Krešić (Zagreb), Lukas Čuljak (Bayern), Ivan Fiolić (Dinamo), Karlo Lulić (Osijek), Robert Murić (Dinamo). Gudeljevi pomoćnici su Dražen Madunović, Josip Omrčen-Čeko i Marijan Mrmić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije