Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'gino, gino!'

Gubi bitku s bolešću: Pročitajte dirljivo oproštajno pismo hokejaškog fajtera

gino odjick
Foto: Flickr
28.06.2014.
u 14:00

Prije dva mjeseca dijagnosticirano mu je rijetko otvrdnjavanje proteinskih naslaga oko srca.

Gino Odjick (43), bivši kanadski hokejaš koji je nastupajući u NHL-u za Vancouver Canuckse, New York Islanderse, Philadelphia Flyerse i Montreal Canadiense, bio poznat po brojnim brutalnim tučnjavama na ledu te isključenjima gubi bitku s teškom bolešću.

Prije dva mjeseca dijagnosticirano mu je rijetko otvrdnjavanje proteinskih naslaga oko srca, a liječnici su isprva procijenili da mu preostaje nekoliko godina života. Ipak, sada tvrde da mu je ostalo svega nekoliko mjeseci ili možda čak nekoliko tjedana života. Zbog toga Odjick je odlučio napisati oproštajno pismo te ga objaviti na internetskoj stranici Vancouver Canucksa.

 

- Dragi prijatelji, suigrači i navijači,

tijekom godina podijelili smo zajedno mnoge sjajne trenutke, ali danas imam vijest o najvećoj bitci u mojem životu. Nakon što sam nakratko ostao bez zraka otišao sam u bolnicu gdje su mi dijagnosticirali rijetku bolest. Od tada sam u bolnici. Budući da su informacije počele curiti u javnost, sam vas želim izvijestiti o tome. Imam potporu djece, sestara, obitelji i sjajnih prijatelja. Duh mi je jak iako moje tijelo to više nije. Svo preostalo vrijeme iskoristit ću za druženje s djecom i najmilijima.

Osjećam veliku sreću zbog svog života. Posebno mi je drago što je moja karijera otvorila vrata mnogoj djeci iz indijanske zajednice. Ako sam ja mogao uspjeti, za njih je to značilo da mogu i oni. Uvijek sam im govorio da obrazovanje donosi slobodu.  

Tijekom karijere igrao sam za odlične NHL momčadi, a u srcu ću uvijek biti Canuck s čijim navijačima sam imao poseban odnos. Najviše sam volio vaše povike 'Gino, Gino'. Volio bih da ih ponovno mogu čuti. Bili ste čudesni!, stoji u Odjickovu oproštajnom pismu.

>>21 godina od smrti nikada prežaljenog Dražena...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije