Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Hattrick Livaje i dva komada Ljubičića za 'petardu' Hajduka protiv Belišća

Belišće i Hajduk sastali se u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.10.2021.
u 16:51

Hajduk kod Belišća gostuje u susretu osmine finala Hrvatskog kupa

Nogometaši Hajduka plasirali su se u četvrtfinale Kupa uvjerljivom 5-1 (2-1) gostujućom pobjedom protiv trećeligaša Belišća.

Trostruki strijelac za Hajduk bio je Marko Livaja (4, 56, 68), dva gola je dodao Marin Ljubičić (35, 58), dok je jedini pogodak za domaće postigao Silvio Anočić (5).

Već nakon prvih pet minuta igre oba sastava su zatresla suparničku mrežu. Hajduk je poveo u 4. minuti kada se u gužvi pred domaćim vratima najbolje snašao Livaja i dva metra pogodio vrata. Čim se krenulo s centra Anočić je uzeo loptu, sjurio se prema gostujućem kaznenom prostoru te potom preciznim prizemnim udarcem svladao Subašića kojemu je ovo bio prvi nastup u nekoj službenoj utakmici nakon gotovo dvije godine. Vratar "vatrenih" sa svjetskog prvenstva u Rusiji posljednji je put među vratnicama u službenoj utakmici stajao još u peosincu 2019. u dvoboju Monaca i Lillea, dok je posljednji službeni nastup za Hajduk prije ovoga imao u prosincu 2011.

Uslijedio je pritisak Hajduka koji je urodio plodom u 35. minuti kada je Ljubičić nakon dodavanja Sahitija preciznim udarcem sa 15-ak metara svladao Stanića.

U nastavku je Hajduk vrlo brzo stvorio osjetnu prednost, u 56. minuti Livaja je iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio za 3-1, dvije minute potom Livaja i Čalušić su odigrao odličan dupli pas nakon kojega je Livaja pronašao nečuvanog Ljubičića kojemu nije bilo teško s tri metra povisiti na 4-1. Konačni rezultat svojim trećim golom Livaja je postavio u 68. minuti nakon dodavanja Sahitija.

26.10.2021., gradski stadion, Belisce - Utakmica 1/8 finala Supersport hrvatskog nogometnog kupa, NK Belisce - HNK Hajduk. Danijel Subasic, Marko Livaja
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hajduk se tako pridružio Osijeku koji je ranije u utorak osigurao četvrtifinale 2-0 (0-0) gostujućom pobjedom protiv trenutačno drugoplasiranog sastava Druge HNL Rudeša. Osijek su među posljednjih osam odveli Ivan Fiolić (55) i Ramon Mierez (71).

Oba pogotka za Osječane stigla su nakon ubacivanja Ndockyta s desnog krila. U 55. minuti je na ubačaj Kongoanca pravovremeno utrčao Fiolić i glavom svladao vrlo dobrog domaćeg vratara Kralja, da bi u 71. minuti meta Ndockytovog ubačaja bio Mierez. Pokušaj glavom argentinskog napadača kralj je uspio odbiti, ali samo na nogu Miereza koji iz drugog pokušaja nije pogriješio.

U utorak će još igrati Šibenik - Slaven Belupo, u srijedu su na programu dvoboji BSK - Dinamo, Gorica - Mladost Ždralovi, Rudar Labin - Istra 1961 i Varaždin - Lokomotiva, dok će Oriolik i Rijeka svoj susret igrati 13. studenoga.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u petak.

Utakmicu možete pogledati ovdje:

BELIŠIĆE - HAJDUK 1:5

90' Kraj utakmice.

68' Hattrick Marka Livaje! 

58' Samo dvije minute su trebale Hajduku da opet zatrese mrežu Belišća. Ovoga puta opet je Ljubičić tresao mrežu.

56' Evo drugog gola Livaje!

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

34' Gol za Hajduk! Lijep pogodak zabio je Ljubičić. U šesnaestercu domaćina primio je loptu desnom nogom, a onda ljevicom pogodio suprotni kut.

5' Belišiće je izjedačilo! Neobična situacija, domaćini su odmah izjednačili. Zabio je Anočić koji je pogodio s 14 metara.

4' Hajduk vodi 1:0! Lovrencsics je ubacio s desne strane, Ljubičić je pokušao, no lopta je na kraju došla do Livaje koji je zabio s gol crte.

1' Počela je utakmica.

Početni sastavi

Belišće: Stanić, Salapić, Anić, Radovanović, Anočić, Jurič, Vinogradac, Poljak, Kovačić, Damjanović, Pačar.

Hajduk: Subašić, Ćalušić, Katić, Simić, Čolina, Atanasov, Sahiti, Lovrencsics, Livaja, Biuk, Ljubičić. 

Ključne riječi

Komentara 8

DM
drazen.muhvic
17:23 26.10.2021.

Nakon te tekme razvidno je kako bi Hajduk vrlo vjerojatno osvojio naslov pobjednika 3. lige, a postoje i neke teoretske šanse da bi se i u 2. ligi borio za sami vrh tablice...

OK
okvals54
17:28 26.10.2021.

Imali su "jakog"protivnika.

VI
vidum
16:48 26.10.2021.

Ko kaže da Hajduk nije za Europu? A vidi što radi Belišću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije