Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Challenger

Gaudio i Bernard Tomić na Zagreb Openu

Bernard Tomić
Reuters
08.05.2010.
u 16:34

ATP Challenger Zagreb Open, turnir koji će ove godine proslaviti petnaestu godišnjicu, dobio je dva velika i zanimljiva pojačanja.

Nakon što su pozivnice za Zagreb Open dobili Antonio Veić, 210. na ATP rang-listi, te Nikola Mektić, 299., posljednje dvije su dobili Argentinac Gaston Gaudio i Australac Bernard Tomić. Što će vrlo dobar Challenger učiniti još boljim.

Gaudio je posebno zanimljiv. Argentinac (31 godina), bio je 2005., peti tenisač svijeta. U vrlo zapaženoj karijeri osvojio je 8 turnira i još 8 puta bio finalist. No, ono što Gaudija izdvaja iz kategorije odličnih u onu nešto veću skupinu je podatak da je Gaudio 2004. godine bio pobjednik Roland Garrosa. U finalu je u pet setova, 8:6 peti, svladao sunarodnjaka Guillerma Coriju, nakon što je izgubio prva dva.

Bernard Tomić (17 godina) je također vrlo zanimljiv tenisač. Iako u odnosu na očekivanja optimista još nije ostvario ono što su od njega očekivali, bili su previše nestrpljivi, iako je 295. na svijetu, stotinjak mjesta slabije od naj, naj renkinga, Australac hrvatskog podrijetla je sa 15 godina bio najbolji junior svijeta. Bio je također najmlađi Australac svih vremena koji je odigrao 'živu utakmicu' za svoju zemlju u Davis Cupu. Tomić je na ovogodišnjem Australian Openu odveo Marina Čilića do pet setova, nakon što je dobio dva od prva tri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije