Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVODOBNA REAKCIJA

FOTO Stravično! Prije utakmice na Maksimiru policija spriječila tragediju, nađeno oružje

Ilustracija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
23.11.2019.
u 17:21

Naime, na Branimirovoj ulici u blizini Budakove ulice oko 17.50 sati, policijski službenici su uočili tri osobe koje su stajale uz cestu, a u blizini kojih su pronađeni pripremljeni molotovljevi kokteli

U derbiju 16. kola Prve HNL u Maksimiru su nogometaši Dinama i Hajduka igrali 1:1. Plavi su dominirali tijekom cijele utakmice, ali nisu uspjeli pobijediti.

 

Nažalost, prije same utakmice događale su se scene koje ne želimo gledati u našem nogometu, ali pravodobnom reakcijom zagrebačke policije izbjegnuta je moguća tragedija.

Naime, troje huligana privedeno je nakon što ih je policija uočila kako stoje uz cestu na Branimirovoj ulici, a u blizini su pronađeni molotovljevi kokteli.

Foto: Policija
Molotovljev koktel improvizirana je bomba kućne radivosti koja se sastoji od staklene boce ispunjene zapaljivom tekućinom s platnenim smotuljkom umetnutim u grlo boce. Smotuljak se zapali te baci na metu, prilikom razbijanja boce i doticaja tekućine s plamenom dolazi do zapaljenja mete. Molotovljev koktel koristi se za napade na motorna vozila i pješadiju najčešće prilikom uličnih borbi.

Policija sumnja da su bili namijenjeni za napad na Torcidu koja je s te strane dolazila na stadion. 

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti.

Foto: Policija

- Povodom utakmice na Maksimiru između GNK Dinamo i HNK Hajduk, koja je počela u 18 sati, policijski službenici su poduzimali mjere i radnje kako bi osigurali siguran prolazak gostujućih navijača na području Policijske uprave zagrebačke, prema stadionu.

Naime, na Branimirovoj ulici u blizini Budakove ulice oko 17.50 sati, policijski službenici su uočili tri osobe koje su stajale uz cestu, a u blizini kojih su pronađeni pripremljeni molotovljevi kokteli. Pretpostavlja se da su bili namijenjeni za napad na kolonu gostujućih navijača koja je prolazila Branimirovom prema stadionu Maksimir.

Foto: Policija

Osobe su privedene u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. U službene prostorije je iz zone oko stadiona privedeno 11 osoba zbog alkoholiziranosti. Također, s naplatne postaje Demerje policija je u službene prostorije privela više osoba (napad na žensku osobu i vozilo).  
 
Također, policijski službenici su na autocesti A1 prilikom kontrole vozila, na području Policijske uprave karlovačke, priveli pet osoba na prekršajnu obradu (posjedovanje pirotehnike i droge) - poručila je policija. 

>>> Pogledajte uz koju se pjesmu opustio igrač Dinama


 
Ključne riječi

Komentara 53

PR
predator57
17:37 23.11.2019.

Takve treba 30 godina u strogi zatvor zbog terorističkog djelovanja i zbog sigurnosti po život drugih osoba.

DU
Deleted user
18:09 23.11.2019.

Ima li ova država snage za obračun sa teroristima koji se kriju iza navijačkih obilježja? Zar treba čekati tragediju da bi se nešto napravilo?

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:12 23.11.2019.

Takve djelatnosti navijačkih skupina treba izjednačiti sa terorističkim napadima i shodno tome sankcionirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije