Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO RASULO

FOTO/VIDEO Kaos u Splitu: Navijači kamenjem gađali policajce, barem jedan tražio liječničku pomoć

Split ulice
Foto: Dalmacija danas
1/26
03.04.2024.
u 23:35

Igrači su nakon utakmice pobjegli u svlačionice, a policija je za Torcidom krenula van stadiona. Navijači bježe, a gradom gore kontejneri

Hajduk je na Poljudu po drugi puta za redom izgubio derbi protiv Dinama. Tako su bijeli ostali bez Kupa, a vrlo vjerojatno i bez mogućnosti da osvoje naslov prvaka Hrvatske unutar jednoga tjedna. Navijači su nakon utakmice preskočili ogradu i krenuli prema gostujućoj tribini, no zaustavila ih je policija. Uslijedili su sukobi navijača i policije na tribinama stadiona, a prema policiji na terenu letjele su stolice. Igrači su nakon utakmice pobjegli u svlačionice, a policija je za Torcidom krenula van stadiona. Navijači bježe, a gradom gore kontejneri.

VIDEO Neredi u Splitu: Gore kontejneri, Torcida bježi dok ih policija lovi

Tijek događaja: 

23:35 - Poljud je oko 23 sata još uvijek bio blokiran, a oko njega su prevrnuti kontejneri, razbacane boce, kamenje... Sirene su se još uvijek čule po gradu te je policijski helikopter nadlijetao Poljud, opisuje Slobodna Dalmacija

"Bili su alkoholizirani, vikali su i gurali sve pred sobom. Zatvorili smo se u stan. Evo sad čistim smeće koje su porazbacali iz kontejnera, a zatim raznosili nogama. Za vrijeme prošle utakmice bilo je slično", kazala je starija gospođa.


23:23 - GALERIJA Pogledajte kako izgledaju tribine na Poljudu

Split ulice
1/25

23:14 - Kako doznaje portal Dalmacija danas, nekolicina navijača gađala je policijske djelatnike kamenjem i drugim predmetima, a najmanje jedan zatražilo je liječničku pomoć. Također, neki su navijači čupali stabla zasađena uz prometnice te demolirali prometne znakove. Obližnji stanari bili su šokirani prizorima, no čini se kako se situacija na ulicama smirila oko 2 sata nakon završetka utakmice. 


23:00 - Policijska uprava splitsko-dalmatinska prikuplja informacije o neredima, no potvrđeno nam je kako je bilo napada na policijske službenike.

"Još uvijek prikupljamo informacije s terena. Možemo kazati da je bilo napada na policijske službenike, ali još uvijek u ovom trenutku prikupljamo sve informacije. Konkretne informacije ćemo javnosti podastrijeti kada sve s terena prikupimo", ističu iz splitske policije. 


VEZANI ČLANCI:


22:40 - Navijači su izrazili svoje nezadovoljstvo i na društvenim mrežama.  "Ovaj Karoglan je sj***o Hajduka 'na maks'. Prije par miseci smo dobro igrali i ličilo je na nešto. Ova igra sad nema ni glave, ni repa. Perišiću kako te je lipo vidjet u svetom dresu", stoji u jednom od komentara. Trener Mislav Karoglan nakon večerašnjeg poraza doima se kao persona non grata u srcu Dalmacije.

Mediji iz regije raspisali su se o kaosu nakon utakmice na Poljudu kada su bijesni navijači Torcide upali na travnjak i bakljama jurili igrače. Prekinuli su slavlje Dinamovih nogometaša s Boysima. Više o reakcijama medija na trenutak kada su krenuli neredi možete pročitati OVDJE.

"Da su nam mjerili brzinu trčanja bilo bi to preko 35 km/h, meni je skoro otišla zadnja loža. Neću to komentirati, nikome od nas ništa se nije dogodilo. I u subotu i danas, organizacija je bila savršena, svi su napravili svoj posao", rekao je Sergej Jakirović nakon utakmice i bijega sa stadiona.

Komentara 49

MT
mačak tom
23:30 03.04.2024.

Moj klub nije nikada ništ osvojil. A igral je 6 finala kupa. Da. NK Varteks je 6 puta bio u finalu kupa i 6 puta gubio. Nisam radi toga razbijao po gradu i bacao kamenje na policiju.

BI
BigAlbatros
23:12 03.04.2024.

"Ta divna splitska noć U luci male barke..." Je'm ti, u šta se pretvorio grad Miljenka Smoje, Meštra, Čiće Senjanovića.... seljačija osvojila grad. Protiv koga se oni zapravo bore?

Avatar Art of Noise
Art of Noise
22:57 03.04.2024.

Gori gora, gori borovina! :D A, moj Hajduče, što napravi od sebe! Od onakvog kluba. Triba van "reset" pod hitno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije