Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška Čačiću

Eduardo opovrgava: Igranje za 
Hrvatsku 
za mene je 
završena 
priča

Eduardo da Silva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.09.2015.
u 14:21

Jedini sam igrač kojemu HNS još od 2011. nije uplatio niti lipe premija, kaže Dudu.

Naš bivši reprezentativni napadač, hrvatski Brazilac Eduardo da Silva, ne vraća se u reprezentaciju! Iako se posljednjih dana mnogo priča o njegovu mogućem povratku, Dudu je rezolutan i odbacuje svaku mogućnost da ponovo odjene hrvatski dres.

Vrijeme je za mlađe igrače

– Lani sam se, nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, zajedno s Ognjenom Vukojevićem, oprostio od hrvatske reprezentacije i uopće ne razmišljam o povratku u nacionalnu vrstu! To je za mene završena priča, vrijeme je za mlađe igrače – rekao nam je Eduardo u telefonskom razgovoru.

A sve je počelo prije desetak dana, nakon utakmice Real – Šahtar u Madridu, kad je Dudu na pitanje pomišlja li na povratak u reprezentaciju, jednom hrvatskom novinaru odgovorio:

– To ne ovisi o meni...

Eduardo pojašnjava:

– Iskreno, nisam očekivao da će na taj način biti prihvaćena ta moja izjava, koju sam praktički dao u prolazu, i ne znam tko je bio taj novinar, ne znam kako se zove. Sad vidim da je sve postalo previše ozbiljno, pa je korektno da kažem kako zapravo stoje stvari. Uostalom, da rezultati u Bakuu i Oslu nisu bili loši, nitko me se ne bi ni sjetio, a ovako me se sad zaziva kao spasitelja! Naravno da mi godi što me stručnjaci i mediji i dalje cijene, ali ne namjeravam se vraćati, ta je životna stranica za mene zatvorena. Uživam opet u Šahtaru, živimo i treniramo u Kijevu, odakle putujemo na utakmice, obitelj je sa mnom i doista mi ništa ne nedostaje.

Kako ste doživjeli dva kiksa Hrvatske, protiv Azerbajdžana i Norveške? I vjerujete li u plasman Hrvatske na EP?

– A što da vam kažem... Takve se utakmice dogode, a naša je najveća sreća što je promijenjen sustav kvalifikacija, pa i treći ima šansu otići na EP. Ti lošiji rezultati vjerojatno i nisu bili slučajni, pa Vukojević i ja još smo lani govorili da ozračje u reprezentaciji nije dobro, pa su nas neki optužili da "udaramo ispod pojasa", da iznosimo prljavi veš u javnost, bila je otvorena polemika o našim javnim istupima, jesmo li trebali o tome govoriti ili ne. A samo smo rekli istinu. Ne znam, možda je moj mentalitet drukčiji pa pogrešno shvaćam neke stvari, ali i 
dalje ću se držati svojih stavova. Naime, smatram da kao javna osoba moram ukazati na ono što nije dobro, moram otvoreno reći što mislim i nemam se čega plašiti – rekao je Dudu i dodao:

– Ne bih želio da me netko pogrešno shvati, bila mi je čast igrati za Hrvatsku, ponosim se svakom minutom odigranom u hrvatskom dresu. Ali, moram vam reći ovo: jedini sam igrač kojem Hrvatski nogometni savez još nije isplatio premije od 2011. godine, za posljednja dva ciklusa kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini i Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu! Nisu mi još platili ni lipu...

Nije zbog Mamića

Je li možda problem u tome što vam je blokiran račun u Hrvatskoj, zbog sudskog prijepora sa Zdravkom Mamićem?

– Ne, nije to problem. Donio sam, naime, u HNS potvrdu Porezne uprave da se porez na premije plati u Hrvatskoj, a da HNS može te premije uplatiti na moj račun u Ukrajini ili Švicarskoj! Međutim, još ništa nije uplaćeno. Nadam se da će se uskoro i to riješiti, te da neću morati sudskim putem tražiti svoj zarađeni novac – zaključio je Eduardo da Silva.

>>Eduardo da Silva zabio pogodak, ali mu je poništen i pripisan Fredu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije