Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZVRAT 28. RUJNA Što Dinamo treba promijeniti da napravi senzaciju u gostima i uđe u Uefinu ligu

Eduardo, Etto i Anderson u juriš po rani pogodak

15.09.2006.
u 19:12

U četvrtak poslije podne razmišljali smo o finalu Kupa Uefe, a već u petak ujutro svi se hvale da se "i iz aviona vidjelo" da plavi nemaju nikakvih izgleda protiv "vrlo jakog" Auxerrea. Prolazimo li još jedan klasičan hrvatski put od zvijezda do tvrde i okrutne zemlje? Je li to baš karta za put u jednom pravcu ili modri mogu i poslije gostovanja u Francuskoj nastaviti svoj europski izlet?

U Auxerreu ih očekuje vrlo neugodno gostovanje, na stadionu na kojem je domaća momčad pobjeđivala mnoge jake protivnike, a između ostalih i Dinamo u poznatim dvobojima. U Maksimiru je igra bila loše postavljena, a igrači sredine terena nisu mogli obaviti niti jedan ozbiljan zadatak i donijeti loptu pred protivnička vrata. Josip Kuže je istrpio kritike, a sada bi postava trebala biti puno pokretljivija i čvršća. Luka Modrić će vjerojatno ponovo zauzeti svoju poziciju u sredini terena, gdje ima bolji pregled i može lakše koordinirati igru svoje momčadi.

Anderson bi mogao dobiti novu priliku u vrhu napada, a uz Eduarda, i Etto će imati jasno postavljen zadatak pritiskanja Auxerreova vratara. Napadački romb s unutarnje strane zatvara Vugrinec. Postava s trojicom u obrani jasno određuje Dinamove ciljeve; rano postići pogodak i prenijeti pritisak na protivnika.

Nikola Jurčević jedan je od Kužeovih prethodnika na Dinamovoj klupi. - Sjećam se da smo poslije poraza od Dnipra, poveli u gostima, no na kraju ipak nismo uspjeli. Dinamo je ponovo izgorio na svom terenu i ne vjerujem da može još jednom igrati tako loše. U Londonu smo vidjeli jednu rasterećenu momčad, pa vjerujem da plavi ponovo mogu pokazati svoje pravo lice. Dinamo u svakom slučaju nije bez izgleda, no mora biti dovoljno hrabar i napadački orijentiran.

Kako bi trebala izgledati Dinamova postava i je li Kuže krivo postavio igru u prvoj utakmici?
- Ne mogu komentirati postavu kolege trenera, lako je biti general poslije bitke i sada izlaziti s pravim rješenjima. Nadam se da će u uzvratu pronaći bolja rješenja. U svakom slučaju, Kuže bi trebao ostati na kormilu. Marko Naletilić kaže da predstava nije zadovoljila niti menadžere i predstavnike europskih momčadi.

- Nema se o tome što puno reći. Auxerre je mnogo kvalitetniji, a Dinamovi igrači nisu pokazali ništa posebno čime bi se mogli dobro prodati. Tek su prosjek ili ispod njega!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije