Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europa liga

Džeko voli zabijati Englezima

Edin Džeko
AFP
31.03.2010.
u 18:58

Niti Fulham, niti Wolfsburg nikada nisu došli ovako daleko u europskom natjecanju, a nakon međusobnih ogleda četvrtfinala Europa lige jedan od njih će još dalje, u polufinale.

Glavno pitanje prije ogleda u četvrtak na Craven Cottageu je hoće li na njega istrčati 24-godišnji bosansko-hercegovački nogometaš Wolfsburga Edin Džeko. Najbolji klupski strijelac ove sezone (16 pogodaka u Bundesligi) je ozlijedio lijevo koljeno tijekom treninga u ponedjeljak, a još je uvijek neizvjesno hoće li i koliko biti spreman za četvrtak.

Inače, može se govoriti kako je Džeko uvijek inspiriran u ogledima protiv engleskih klubova, jer je kao napadač Wolfsburga bio strijelac u sva tri prethodna ogleda protiv Engleza. Prošle sezone je zabio Portsmouthu u ogledu skupine Europa lige, dok je ove sezone u oba navrata bio strijelac protiv Manchester Uniteda, u skupini Lige prvaka.

- Mi smo pobijedili mnoge jake klubove do četvrtfinala, no isto su učinili i oni. Također, Wolfsburg je aktualni prvak Bundeslige i sve to mora izazivati respekt prema njima. No, i sami smo svjesni svoje snage, te je pitanje ukupnog pobjednika vjerojatno prilično otvoreno u našim utakmicama - rekao je prije ogleda trener Fulhama Roy Hodgson.

- Dvije utakmice protiv Fulhama su dobar ždrijeb za nas, ponavljam to, makar sam izrazio želju da igramo protiv Liverpoola. Zapravo sam htio engleskog suparnika i izgleda da mi se želja ispunila. Mislim da protiv njih možemo dobro igrati. Forma? Ima još dovoljno mjesta za napredak u našoj igri, ali mi se dižemo - poručio je Lorenz-Günther Köstner, strateg njemačkog ligaša.

 

Zanimljivosti

• U različitoj formi ove dvije momčadi dočekuju ogled u Londonu. Fulham ima samo jednu pobjedu u zadnjih šest utakmica i to onu protiv Juventusa (4-1) koja ga je odvela do četvrtfinala ovog natjecanja. Uz to su upisali pet poraza. Wolfsburg ima sedam pobjeda u zadnjih devet nastupa, no u svemu strši strašan domaći poraz u Bundesligi protiv posljednjeplasirane Herthe (5-1).

• Brazilac Grafite i Bosanac Edin Džeko i dalje nastavljaju davati glavninu pogodaka Wolfsburga. Što u Ligi prvaka, što u Europa ligi, Grafite je zabio šest, a Džeko pet pogodaka.

• Fulham je u šesnaestini finala Europa lige izbacio branitelja naslova Šahtar, a kolo kasnije najuglednijeg preostalog sudionika ovog natjecanja, torinski Juventus. Obje domaće utakmice su tom prilikom dobili (2-1 Šahtar, 4-1 Juventus).

• Nikada u povijesti Fulham i Wolfsburg nisu igrali međusobno.

 

Ozljede

• Jedini pravi problem Wolfsburga je pitanje hoće li se Džeko oporaviti za nastup i ako uspije koliko će biti spreman. I domaćin ima problema s napadačima. Njihova prva opcija, Bobby Zamora, je napustio trening u srijedu zbog slabosti organizma. Liječnici nisu zasad doznali o kakvim je problemima riječ, te je upitan za nastup.

 

Forma:

Fulham

PORAZ 0-2 (vani) Hull (Premiership, 27. ožujka)

PORAZ 1-3 (vani) Tottenham (FA Cup, 24. ožujka)

PORAZ 1-2 (doma) Manchester City (Premiership 21. ožujka)

POBJEDA 4-1 (doma) Juventus (Europa liga, 18. ožujka)

PORAZ 0-3 (vani) Manchester United (Premiership, 14. ožujka)

 

Wolfsburg

POBJEDA 2-0 (vani) Mainz (Bundesliga, 27. ožujka)

PORAZ 1-5 (doma) Hertha (Bundesliga, 21. ožujka)

POBJEDA 2-1 (doma) Rubin Kazan (Europa liga, 18. ožujka)

POBJEDA 4-0 (vani) Borussia (M) (Bundesliga, 13. ožujka)

REMI 1-1 (vani) Rubin Kazan (Europa liga, 11. ožujka)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije