Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE DELIJA

Dubrovčanin nokautirao Colea i bori se za ogromnih milijun dolara!

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson
Igor Kralj/PIXSELL
26.06.2021.
u 15:45

Nakon što je u prvoj borbi izgubio nokautom od Capelozze, Delija je u drugoj na isti način pobijedio Colea, zaradio šest bodova i izborio polufinale

Ante Delija, trenutno najbolji hrvatski MMA teškaš, doveo se u priliku da se bori za milijun dolara a to je nagrada koju će preuzeti pobjednik teškaškog turnira organizacije Professional Figjhters League (PFL). A za takvo što izborio se pobijedivši u Atlantic Cityju Amerikanca Chandlera Colea, tehničkim nokautom u prvoj rundi, nakon četiri minute i 39 sekundi borbe.

A nakon što je u prvom kolu izgubio nokautom u prvoj rundi, od Brazilca Bruna Capelozze, činilo se da je takva prigoda nedostižna. Jer, ne samo da je Dubrovčanin u sljedećoj borbi morao pobijediti prekidom u prvoj rundi već su se morali poklopiti i rezultati nekih drugih borbi. I upravo se to i dogodilo. Isplatila se Antina odlučnost da i nadalje trenira žestoko i da u borbi da sve što ima, pa makar to bilo i nedovoljno. No, bilo je dovoljno jer je DeReese doživio nokaut (isto od Capelozze), Ferreria nije uspio nokautirati Seumanutafa, a Ante je suca u kavezu prisilio na prekid borbe već u prvoj rundi i tako zaradio šest bodova.

Delija već godinama živi u Zagrebu i trenira u dvorani Mirka Filipovića koji mu pomaže i treninzima i savjetima, a uz njega je na putovanjima bivši svjetski boksački prvak Stipe Drviš uz kojeg je ovaj negdašnji džudaš unaprijedio svoju boksačku tehniku.

A ona će mu dobro doći protiv sljedećeg protivnika, možda i najtežeg kojeg je mogao dobiti u polufinalu a to je Rus Denis Goltsov s kojim će se sučeliti u drugoj polovici kolovoza. Ovaj ruski teškaš u četvrtfinalu prethodnog PFL-ova turnira pobijedio je Satoshija Ishiija i slovi kao top favorit za osvajanje turnira. No, za takvo što će morati prije svega dokazati da je bolji od Cro Copova štićenika što će biti prilično teško izvedivo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije