Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Drugi put u 10 godina bez Hrvata u polufinalu

'Darijo Srna, Shakhtar Donetsk  Photo: Press Association/Pixsell'
'Tony MarshallPress Association/P'
14.04.2011.
u 18:49

Prije ove, još samo u sezoni 2007./08. nismo imali predstavnika u polufinalu LP-a. Najviše, čak četiri puta, tu je čast imao Darijo Šimić

Ispadanjem Tottenhama od Real Madrida i Šahtara od Barcelone Hrvatska je ostala bez predstavnika u Ligi prvaka. U četvrtfinalu smo ih imali rekordan broj, čak šestoricu (Srna, Eduardo, Modrić, Ćorluka, Kranjčar i Pletikosa), no sada smo ostali bez ijednog u polufinalu, što je tek drugi put u posljednjih 10 sezona.

Čast Hrvata u polufinalima Lige prvaka najčešće je branio Dario Šimić, čak četiri puta u Milanovu dresu. Čast da sa svojim klubovima sudjeluju u polufinalu u posljednjih 10 sezona još su imali i Olić, Pranjić (Bayern), Eduardo (Arsenal), Bišćan (Liverpool), Pršo (Monaco), Živković (Bayer).

Hrvati su ove sezone svojim igrama ipak ostavili solidan trag u Ligi prvaka. Najviše su se istakli Srna i Eduardo u dresu Šahtara, Modrić i Ćorluka u Tottenhamu te Lovren u Lyonu.

Srna je kapetanski predvodio Šahtar do povijesnog ulaska u četvrtfinale, zabio je gol za pobjedu 1:0 protiv Partizana, te je imao još pet asistencija, po čemu je najbolji iza veznjaka Real Madrida Mesuta Özila.

Olić stopostotan

Prvo mjesto pak Srna dijeli po broju pretrpljenih prekršaja, on i napadač Rangersa Naismith čak su 24 puta zaradili prekršaj za svoju momčad. Doduše, Srna voli i dijeliti "batine". Sa 16 napravljenih prekršaja on je u TOP 20 Lige prvaka.

U dresu Šahtara istaknuo se i Eduardo da Silva. Iako je igrao osam od 10 utakmica, i pri tome dobio samo 253 minute, Dudu je zabio čak četiri pogotka (dva Arsenalu, po jedan Partizanu i Romi). I to iz samo šest udaraca na gol.

Luka Modrić je pak bio jedan od najboljih igrača Tottenhama u pohodu do četvrtfinala. Vrlo je dobro dirigirao igrom Spursa, a u osam nastupa zabio je jedan gol (Werderu) te imao jednu asistenciju.

Veliku rolu u Tottenhamu dobio je i Vedran Ćorluka (šest utakmica, 499 minuta), dok su Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa bili promatrači. Stipe doslovno jer, za razliku od Nike (116 minuta), ni sekunde nije proveo na travnjaku.

Danijel Pranjić igrao je za Bayern u sedam od osam utakmica, a prve dvije za Bavarce je odigrao i Ivica Olić (obje su pobijedili).

Najveće iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka sigurno je Schalke, a u njihovu putu do polufinala sudjelovao je i Ivan Rakitić. Prije odlaska u Sevillu Raketa je odigrao pet od šest utakmica za Schalke u Ligi prvaka te je upisao dvije asistencije.

Dejan Lovren pak bio je jedan od stožernih igrača Lyona.

Neki su bili tek prolaznici

Odigrao je 540 minuta u šest utakmica, no njegova momčad zapela je na Real Madridu u polufinalu.

Saša Bjelanović odigrao je četiri utakmice za rumunjski Cluj koji je bio posljednji u skupini s Bayernom, Romom i Baselom, dok je mladi Filip Ozobić bio tek prolaznik u momčadi Spartaka. Za rusku momčad odigrao je tek 25 minuta. No bio je jedan od 12 Hrvata koji su okusili slast Lige prvaka ove sezone.

Komentara 1

VA
Vatrenko
13:31 15.04.2011.

Ante, Ante, svi smo za te! Svi smo za te i uvijek ce mo biti!!! .... uvijek vjeran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije