Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKI VELIKAN

Dres Kobea Bryanta treći najskuplji ikad, prodan za 5.8 milijuna dolara

Na današnji dan 2016. Kobe Bryant oprostio se od košarke zabivši ?ak 60 koševa
Foto: Andrew Matthews/PRESS ASSOCIATIO
1/3
10.02.2023.
u 10:43

U Lakersima je proveo cijelu svoju karijeru, ukupno 20 godina. Samo sportski dresovi Michaela Jordana i Diega Maradone postigli su veću cijenu.

Dres košarkaške legende Kobea Bryanta, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći 2020. godine, prodan je na aukciju za 5.8 milijuna dolara, što je treća najviša cijena za sportski dres nakon onih Michaela Jordana i Diega Maradone, objavila je aukcijska kuća Sotheby.

"Ovaj dres je ikona kakvu rijetko viđamo za sportsku opremu. Kobe ga je nosio 25 puta tijekom NBA sezone 2007-2008, kada je proglašen igračem sezone," komentirao je Brahm Wachter, koji vodi streetwear i odjel modernog kolekcionarstva u Sotheby'su.

"Slika Kobea koji nosi ovaj dres prešla je u popularnu kulturu, tiskana je na izlozima, knjigama, novinama i postala je simbol njegove nepokolebljive odlučnosti i strasti koja odjekuje diljem svijeta," dodao je Wachter.

Žuto-ljubičasti dres Kobea Bryanta s brojem 24 prodana je osoba koja je željela ostati anonimna.

U rujnu prošle godine dres Chicago Bullsa br. 23 Michaela Jordana, koji je nosio tijekom svog posljednjeg osvajanja NBA naslova 1998., postigao je cijenu od 10.1 milijun dolara, dok je u svibnju kupljen dres koji je argentinski kapetan Diego Maradona nosio na FIFA Svjetskom prvenstvu 1986. za 9.3 milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije