Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI BRANI PREDNOST IZ RUSIJE

Dio vas neće moći gledati uživo utakmicu godine, evo tko prenosi uzvrat Dinama i Krasnodara

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb
Foto: SERGEY PIVOVAROv/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
25.02.2021.
u 08:51

Još dvije nove utakmice bile bi nova prilika Oršiću da uđe u klupske anale kao najbolji strijelac u Europi.

Došao je tiho, zaobilaznim putem, a na pragu je toga da se upiše u legende. Mislav Oršić prvi je topnik ove generacije Dinama u europskim utakmicama. Otkako je došao u Maksimir, postigao je 13 pogodaka u europskim susretima i ima priliku postati i najbolji u povijesti.

Naime, Slaven Zambata i Igor Cvitanović postigli su svaki po 15 pogodaka u Europi, a Oršić ih sada ima 13, koliko su zabili i Soudani i Sammir. No, ova sezona još nije završila za Dinamo, plavi danas u 21 sati kreću u uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige.

Imaju 3:2 iz prve utakmice, a tu pobjedu žele ukrasiti i novom, večerašnjom. Tako bi dobili i dvije nove utakmice, priliku da se bore za četvrtfinale i dostignu golem uspjeh. A još dvije nove utakmice bile bi nova prilika Oršiću da uđe u klupske anale kao najbolji strijelac u Europi.

– Blizu sam, pa kad je već tako, onda bih želio postati najbolji strijelac Dinama u europskim utakmicama – kazao je nedavno Oršić.

Nitko se neće buniti ako već večeras dvaput probije vratara Krasnodara i dostigne sjajni spomenuti dvojac Zambata – Cvitanović, a onda u sljedeće dvije utakmice ganja novi pogodak s kojim bi sam bio na vrhu.

Prvijenac u sezoni CSKA-u

Ove sezone Oršić se nije nazabijao u Europi kao u proteklima, ''postio'' je sve do zadnje utakmice u skupini Europske lige, tada je zatresao mrežu moskovskoga CSKA. A možda mu baš ruske momčadi leže jer je u Krasnodaru u prvoj utakmici i toj pobjedi s rezultatom 3:2 upisao dvije asistencije. U našoj ligi ove je sezone bio 11 puta strijelac i triput je asistirao, odigrao je za Dinamo u ovoj gustoj sezoni čak 30 utakmica.

Do ovih zvjezdanih trenutaka Oršić nije stigao baš lako ni jednostavno. Krenuo je od Kustošije, pa je preko zaprešićkog Intera otišao u Speziju. Iz Italije se preselio u Rijeku, ali kod Matjaža Keka nije dobio pravu priliku, tek 45 minuta u prijateljskoj utakmici.

Stoga je otišao na posudbu u Celje, a onda u Koreju. I Rijeka je za tih 45 minuta prijateljske utakmice dobila odštetu od 750.000 eura! Oršića je potom put vodio iz Koreje u Kinu pa natrag, a onda je iz Ulsana za milijun eura u ljeto 2018. došao u Dinamo.

I to je bilo nekako potiho, plavi su ga pratili, odlučili kupiti, njegov klub je odlučio izaći mu ususret i pustiti ga, želio je u Dinamo.

I kod Nenada Bjelice ''pošteno'' se naigrao, a i sad je jedan od aduta Zorana Mamića. Mogao je Dinamo zaraditi na Oršiću, višestruko vratiti uloženi novac, ali plavi su odbijali ponude tada Bilićeva WBA, pa Al Nasra, a onda i bundesligaša Herthe, koji je nudio četiri milijuna eura. Naravno da Dinamo ne prodaje svoje najbolje igrače za takvu odštetu iako je Oršiću 28 godina.

A nakon svih tih zanimanja, Dinamo je odlučio ponuditi mu novi ugovor, a Oršić je na to pristao i početkom ovog mjeseca potpisao je ugovor koji vrijedi do 2025. godine.

Svojim igrama zaslužio je i nekoliko poziva u reprezentaciju, a nastavi li igrati kao sada, pozivi Zlatka Dalića ponovno će doći iako je na krilnoj poziciji jako velika konkurencija. No Oršić je pokazao da zaslužuje biti u društvu naših najboljih igrača, on rješava velike utakmice, pa samo sad je svojim pogocima odlučio derbije, dva je čudesna zabio Hajduku, a onda matirao i Bjeličin Osijek. Bilo bi lijepo kad bi i danas matirao Krasnodar, upisao i novu pobjedu jer tako bi produžio i Dinamov sjajni niz.

Rusi više nisu bauk

Naime, nikad plavi nisu, ne računajući pretkola i kvalifikacijske utakmice, nanizali ovako dobre rezultate. Nakon dva remija na startu skupine Europske lige s Feyenoordom i CSKA-om, nanizao je četiri pobjede, dvije protiv Wolfsbergera te po jednu protiv Nizozemaca i Rusa, a onda je pobijedio i u Krasnodaru.

Nikad se nije dogodilo da plavi imaju takav europski niz pobjeda koji bi i danas bilo lijepo slaviti. Uz to, nikad ni jedan hrvatski klub nije iz Europe izbacio ruski. Rusi su dva puta izbacili Varteks i Hajduk, a po jednom Dinamo, Kamen Ingrad i Slaven Belupo. Plavi su ispali od Spartaka, Otto Barić je slavio kod kuće s 3:1, ali u Moskvi je bilo 2:0. No, čini se da Rusi više nisu bauk, plavi su u Moskvi s CSKA-om igrali 0:0, pobijedili ih u Zagrebu s 3:1, a prije tjedan dana i Krasnodar u gostima s rezultatom 3:2. 

ZAGREB – Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: U. H. Meler (Turska). 21 sat. Utakmicu prenosi Arena Sport 3

Trener: Zoran Mamić (49)

Trener: Murad Musajev (37)

Komentara 17

EL
Elektra268
11:00 25.02.2021.

Svaku utakmicu isti članak... prava se kupuju za cijelu godinu, članak slobodno objavite na početku sezone, raspišite koja kuća je kupila koje natjecanje i završite priču. Ova fora sa poticanjem linča na HRT (kojeg ni u kojem slučaju ne branim ovdje!!) samo vam ruši rejting koji je ionako u banani u zadnje vrijeme... Dakle, ZNAMO, utorak lige prvaka je na Planet sportu, srijeda na HRT-u, kup i HNL su na Areni Sport i četvrtak EL je na Areni...

GO
goriodgorijeg
10:44 25.02.2021.

Roberte, a tko će prenositi utakmicu??????? To još nisi napisao.

DH
dalibor.hren
16:51 25.02.2021.

Milo moje HRT, milo mame svoje (nisam psoval, ali svi kužimo sve...) ovi naši prenašaju NBA ligu u 4 u jutro, repriziraju... NAŠE nogometne klubove u Europi ne šljive niti pol posto! Turske serije, reprize repriza i NBA jer baš me boli Đokivić kak igra Dončić, Hezonja Schmidt itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije