Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva reakcija

'Dinamo to smo mi' reagirao na presudu Mamiću, evo što traže od Dinama

Zdravko Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/19
06.06.2018.
u 13:14

"Presuda je važna kako bi navijači koji vole Dinamo imali temelja za potpunu satisfakciju, a to je povrat otuđene imovine kluba"

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić proglašen je danas na sudu u Osijeku krivim po obje točke optužnice koje se odnose na njega te je dobio ukupno 6 i pol godina zatvora. Njegov brat i bivši sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Damir Vrbanović 3 godine. Odmah nakon presude priopćenjem za javnost javila se udruga "Dinamo to smo mi", koju vam prenosimo u cijelosti.

"Članovi Dinama okupljeni u Udrugu ‘Dinamo to smo mi’ današnju presudu na Županijskom sudu u Osijeku smatraju očekivanom i jedinom ispravnom kada je riječ o slučajevima teškog kriminala te isto očekujemo po drugim optužnicama i poznatim istragama prema kojima su okrivljenici izvukli najmanje 330 milijuna kuna iz GNK Dinamo. 

Zdravko Mamić
1/16

Presuda je važna kako bi navijači koji vole Dinamo imali temelja za potpunu satisfakciju, a to je povrat otuđene imovine kluba te inzistiramo na izborima u klubu kako bi oni koji ga vole bez interesa u budućnosti mogli spriječiti slične interesne i zločinačke skupine.  

“Po pravomoćnosti ove i budućih presuda tražit ćemo nadoknadu za obeštećenje kluba. Nažalost, i danas u tijelima kluba sjede ljudi koji nisu spremni to učiniti te su također preuzeli teret današnje presude“, kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić.

Članovi Udruge prije deset dana predali su izvršnom odboru kluba zahtjev za isključenje Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića iz klupskog članstva sukladno Statutu kluba, no do danas nisu dobili odgovor. Tražimo da to učine već danas te da raskinu savjetnički ugovor s glavnim okrivljenikom.

„Ova presuda, kao i druge koje slijede bitne su kako za Dinamo, tako za hrvatski nogomet, sport i društvo općenito kao ostavština i zalog za budućnost u kojem će djeca i mladi imati jednaku šansu neovisno o menadžerskim i drugim interesima i čiji idoli će se dokazivati na poštenom sportskom terenu“, poručili su iz Udruge "Dinamo to smo mi".

Komentara 57

DU
Deleted user
13:45 06.06.2018.

Da se upisas od smijeha. Dinamo, to su oni? Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha !

DU
Deleted user
13:42 06.06.2018.

Koliko se ja sjecam, kad je "zlotvor" Mamic, preuzeo Dinamo, Dinamo nije imao imovinu? Varam li se?

ZI
zizi10
13:37 06.06.2018.

žalosno je što se ta udrugica samo želi dočepati dinamove kase, ali ništa od toga....ide privatizacija pa se izvolite javiti sa 200-300 milijuna kuna i kupite dinamo. mamić vam neće biti konkurencija jer mu je sve blokirano pa navalite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije