Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo reagirali

Dinamo bijesan nakon presude: Šokirani smo i ogorčeni!

Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/20
06.06.2018.
u 13:52

"Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK DINAMO nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i  financijski stabilan"

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama, danas je na sudu u Osijeku proglašen krivim po obje točke optužnice te je osuđen na šest i pol godina zatvora. S njim su osuđeni i njegov brat Zoran, bivši sportski direktor i trener Dinama, koji je dobio 4 godine i 11 mjeseci, dok je Damir Vrbanović dobio tri godine.

Vrlo brzo nakon presude reagirao je i Dinamo koji se oglasio priopćenjem te jasno dao do znanja da je šokiran. Evo što su objavili:

"Šokirani smo današnjom odlukom Županijskog suda u Osijeku kojom su nepravomoćnom presudom na zatvorske kazne osuđeni naši sadašnji i bivši djelatnici Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović.

Zdravko Mamić
1/16

Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko vijeće podleglo pritiscima i donijelo presudu koja se ne temelji na provedenim dokazima i utvrđenom meritumu stvari, nego je očigledno posljedica materijalnih i procesnih pogrešaka, koji nisu zabilježeni u dosadašnjoj sudskoj praksi, pri čemu su od samog početka dionici ovog sudskog postupka bili izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava – presumpcija nevinosti, prema kojoj je svatko nevin dok mu pravomoćnom sudskom presudom nije utvrđeno drukčije.

Čvrsto vjerujemo u nevinost naših kolega te im dajemo punu podršku u njihovoj daljnjoj pravosudnoj borbi. Nadamo se da će više sudske i pravosudne instance Republike Hrvatske pa i Europske Unije u žalbenom postupku uvažiti argumente i nepobitne činjenice koje govore u prilog tome da ovo nije bilo pravično suđenje te da će biti  pravilno i zakonito uvaženi materijalni dokazi koji govore o tome da naši kolege nisu prekršile zakon.

Sva rukovodeća tijela i zaposlenici GNK DINAMO nastavljaju raditi na još boljem i kvalitetnijem Dinamu, koji će i u idućoj sezoni biti sportski uspješan i  financijski stabilan", piše u priopćenju.

Komentara 43

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
14:08 06.06.2018.

šteta je mogla biti samo ako nije bilo plaćanja poreza na te iznose i to samo prema državi. dinamo se izjasnio da nije oštećen i ne potražuje ništa, svjedoci nisu teretili mamiće, tako da ova presuda pada kao zrela kruška na sramotu autora

Avatar Toni Broo
Toni Broo
13:59 06.06.2018.

Presuda pada na višim istancama, bez brige, samo treba biti strpljiv. Cvitan i njegov sudac kojeg je izabrao da sudi Mamiću jer mu je dužnik zaboravljaju da nemaju svi njihov udbaški mentalni sklop i da postoje ljudi koji ne sudee po izopačenim konstrukcijama i indicijama. Cvitan i sudac će završiti tamo gdje su mislili smjestiti Mamića, to vam je 100 posto sigurno.

ST
Stobreč
14:21 06.06.2018.

Zdravko Mamić je osuđen samo zato što je Hrvat, što je stvorio za naše prilike moćan hrvatski nogometni klub Dinamo i što je najzaslužniji za uspjehe Hrvatske nogometne reprezentacije (da, sami nastupi na velikim natjecajima su uspjeh). Hrvatskom od 3. Siječnja 2000. godine vladaju Jugoslavenske strukture KOS-a po direktivom izravno iz Beograda. Infiltrirani su najviše mediji, politička elita i pravosuđe. Ujac Dinko Cvitana je bio General KOS-a, koji je prošle godine ima pogreb u Beogradu. Otac Andreja Plenkovića je bio Major KOS-a. Majka Matije Babića, vlasnika index.hr-a, pokojna novinarka Vesna Babić, je još za vrijeme domoviniskog rata kroz operaciju Opera surađivala sa KOS-om. Jugoslavenski nacionalisti rade na destrukcije svih samoodrživih hrvatskih institucije. Nije slučajno da se ova presuda događa tjedan dana prije otvaranje svijetskog prvenstva. Probudi se Hrvatski narode!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije