Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO DALJE

Sve kalkulacije: Evo kako Dinamo sigurno prolazi

Spartak - Dinamo
Foto: Reuters
1/8
25.10.2018.
u 21:07

Dinamu je i ovog četvrtka sve išlo na ruku. Remi Anderlechta i Fenerbahcea je došao kao naručen.

Nakon što je ostvario i treću uzastopnu pobjedu u skupini D Europske lige svladavši na gostovanju Trnavu s 2:1, Dinamo je debelo zakoračio u sljedeći krug natjecanja. Jedna pobjeda bi i teoretski sve riješila, ali zanimljivo je reći da bi mogao dalje čak i da pretrpi tri uzastopna poraza. Kako? Uz pomoć Fenerbahcea.

Kada bi Fenerbahce pobijedio i Spartak i Anderlecht, Belgijce bi ostavio bez ikakve nade, a Spartak u problemu. Slovaci bi do kraja natjecanja u skupini morali pobijediti Anderlecht, ali i Dinamo na Maksimiru s više od 1:0.

Nekoliko je varijanti u kojima je Dinamu dosta i bod. Primjerice, kada bi hrvatski prvak protiv Trnave u sljedećem kolu uzeo bod (8. studenog), zadržao bi u odnosu na Slovake 6 bodova prednosti i bolji međusobni omjer (4:1 u bodovima). U tom bi slučaju pobjeda Fenerbahcea nad Anderlechtom (može i još jedan njihov međusobni remi) zaključila priču u korist "modrih".

Bod bi bio dovoljan i protiv Anderlechta, naravno u slučaju kada bi Fenerbahce svladao Spartak i ostavio ga na minus sedam bodova u odnosu na Dinamo.

Podsjetimo, Dinamo na takozvano europsko proljeće čeka 48 godina.

>> Pogledajte slavlje dinamovaca

 

Komentara 26

DU
Deleted user
21:57 25.10.2018.

Za dva tjedna sam na Maksimiru,na povijesnoj utakmici. Nadam se uz 30000 istomišljenika.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
21:32 25.10.2018.

To je to! Skupljaju se bodovi za klupski i hrvatski koeficijent. Dinamo će ove godine imati veći klupski koeficijent nego da igra LP, a u financijskom smislu bi Dinamo mogao dohvatiti novac kao da su igrali grupnu fazu Lige Prvakaka i ono što je najvažnije, ovim uspjehom je svim igračima cijena narasla za duplo. Dinamova budućnost je u sportskom i financijskom smislu fantastična! Hvala Mamiću jer je doveo Bjelicu koji je i sam potvrdio nedavno u jednoj emisiji da je došao u Dinamo isključivo na inzistiranje Zdravka Mamića!

ED
europski dinamo
22:15 25.10.2018.

Kao što smo najavili,Dinamo će imati između 15-18 bodova. Pregaziti ćemo skupinu kao R.B.Salzburg prije par godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije