Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
POLA STOLJEĆA ČEKANJA

Dinamo nakon preokreta srušio Spartak, konačno se vidi to mitsko europsko proljeće!

Dinamo nakon preokreta srušio Spartak, konačno se vidi to mitsko europsko proljeće!
Foto: Reuters
25.10.2018. u 20:47

U susretu 3. kola D skupine Europske lige Dinamo je u Trnavi pobijedio Spartak s 2:1 upisavši i treću pobjedu nakon koje se sasvim približio plasmanu u drugi krug natjecanja kojeg modri čekaju već 48 godina.

Spartak je poveo u 32. minuti golom Alija Ghorbanija, izjednačio je Mario Gavranović u 64. minuti, a u 78. minuti pobjedu Dinamu donio je Mislav Oršić.

Spartak - Dinamo
1/13

Ovom pobjedom Dinamo je načinio veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja kojeg modri čekaju već 48 godina. Posljednji put Dinamo je dočekao euro-proljeće 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 3:1, a potom u Gelsenkirchenu sa 1:0 i otad Dinamo čeka proljeće.

Utakmica u Trnavi je igrana pred praznim tribinama stadiona Antona Malatinskoga jer je slovački klub kažnjen zbog rasističkog skandiranja svojih navijača u prvom kolu kada su nogometaši Spartaka pobijedili na svom terenu belgijski Anderlecht.

U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht i Fenerbahče su u Bruxellesu odigrali 2:2. Domaćin je vodio 2:0, no Turci su uspjeli izjednačiti. 

Anderlecht je poveo u 35. minuti golom Zakarija Bakkalija. Bio je to prvi pogodak belgijskog sastava nakon 215 minuta igre u Europskoj ligi. Isti je igrač u 50. minuti povećao prednost domaćina, no tri minute kasnije Michael Frey je vratio Fener u život, a već u 57. minuti je bilo 2:2 nakon što je Hasan Ali Kaldirim svladao Thomasa Didillona.

U idućem kolu 8. studenog sastaju se isti suparnici, samo će zamijeniti domaćinstva. Dinamo i Spartak će igrati na stadionu Maksimir, a modrima je zbog kazne zatvorena sjeverna tribina.

Rezultati by SofaScore

Komentara 44

GI
gismund
18:30 25.10.2018.

ajmoooooooooooooooooooooooooooo

Avatar white socks
white socks
18:40 25.10.2018.

Dinamo je u sjajnoj situaciji jer ima dva boda kaže strašni VL.

DU
Deleted user
18:40 25.10.2018.

ajmoooooooooooooooooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije