Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNO NATJECANJE

Davisov kup igra se za ponos i za narod, zato Hrvati i jesu dobri!

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
26.11.2016.
u 08:27

– Puno sam toga osvojio, ali nema ljepšeg osjećaja nego staviti ruke na trofej Davisova kupa – rekao je Federer.

Tenis je treći najpopularniji sport u svijetu, odmah nakon nogometa i košarke. Službeno, tenis se igra u čak 211 zemalja svijeta. I jedna mala Hrvatska ima svoju momčad u finalu Davisova kupa. Uspjelo je to Marinu Čiliću, Ivi Karloviću, Ivanu Dodigu, Borni Ćoriću i Franku Škugoru. Petorica su to igrača koja su ove godine sudjelovala u pohodu Hrvatske na Davisov kup. Petorka je to na koju svi možemo biti ponosni. Bez obzira na to kako finale završilo.

Davisov kup uvijek je bio posebno natjecanje, nije se igrao zbog novca, nego zbog ponosa i ljubavi prema svojoj zemlji – rekao je prekjučer u Zagrebu čelnik Svjetske teniske organizacije, Amerikanac David Haggerty. I u pravu je, jer Davisov kup ne igra se za 2,4 milijuna eura, koliko recimo dobiva pobjednik Wimbledona, već se igra prije svega za svoju zemlju, za veselje navijača... A taj nacionalni naboj kod naših tenisača možda je bio i presudan faktor što smo u finalu koje ovih dana prati cijeli svijet. Kada su jučer naši igrači ulazili u prepunu zagrebačku Arenu, svima im je zatitralo srce. Razumljivo, jer nema ljepšeg osjećaja nego u glavnom gradu svoje zemlje boriti se za trofej koji postoji već 116 godina.

Važnost Davisova kupa možda najbolje opisuje izjava Švicarca Rogera Federera iz 2014. kada ga je sa svojom zemljom konačno osvojio.

– Puno sam toga osvojio, ali nema ljepšeg osjećaja nego staviti ruke na trofej Davisova kupa.

Nadamo se da će naši igrači to isto doživjeti u nedjelju navečer. Karlović je to već jednom okusio 2005., no tada je u finalu bio samo gledatelj. Ovaj put on je naš drugi igrač.

A kakva je hrvatska teniska velesila, pokazuje još jedan podatak – među samo smo četiri zemlje koje imaju barem dva igrača u TOP 20 (Čilić 6. i Karlović 20.). Ostale su tri zemlje Švicarska (Wawrinka i Federer), Francuska (Monfils, Tsonga, Gasquet, Pouille) i Španjolska (Nadal, Agut). Za usporedbu, najbolji Argentinac je Del Potro na 38. mjestu. A znamo kakva je Argentina teniska velesila. 

Komentara 4

PI
pinkec
15:13 26.11.2016.

Jučer, Argentinski navijači su nam dali lekciju u navijanju, isključivo jer su bili vidljiviji, grlatiji, bolje pozicionirani i bliže terenu od naših, koji su bili u pozadini ili na vrhu tribina. Naša 'elita zrelijih godina', koja je imala bolja sjedišta, blizu terena, uopće se nije čula ili vrlo slabo i nedovoljno. Hoćemo li osigurati jednu sekciju sa boljom pozicijom sjedišta našim mladim i grlatijim navijačima? A limena glazba? Bubnjevi, ...?

ME
Meter
13:34 26.11.2016.

Prebacivanje loptice preko mreže je u korelaciji s domoljubljem? Prije bih to rekao za znanost i umjetnost

DA
darwil
10:45 26.11.2016.

Uz Čorića jedini pravi a ne instant hrvat Karlović oblači majicu sa šahovnicom.Pa kome ti trebaš dokazivati hrvatstvo, da je to učinio Čilić ili Dodig ne bi me čudilo ali ovako,Karloviću nije ti to trebalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije