Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARGENTINA IZJEDNAČILA

Karlović: Borio sam se koliko sam mogao, ali to nije bilo dovoljno...

Karlović Del Potro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
Autori: Marko Pavić, Hina
25.11.2016.
u 21:49

- Nije bilo lagano, u početku nisam igrao dobro. Pokušavao sam se boriti koliko mogu, ali to nije bilo dovoljno. Nadam se da ćemo dobiti u parovima, da će Marin Čilić slaviti u nedjelju i da će biti lakše - rekao je Karlović

Prvi argentinski tenisač Juan Martin Del Potro bio je bolji od Ive Karlovića s 6:4, 6:7 (6), 6:3, 7:5 i tako je izjednačio na 1:1 u finalu Davis Cupa koji se igra u zagrebačkoj Areni.

- Nije bilo lagano, u početku nisam igrao dobro. Pokušavao sam se boriti koliko mogu, ali to nije bilo dovoljno. Nadam se da ćemo dobiti u parovima, da će Marin Čilić slaviti u nedjelju i da će biti lakše - rekao je Karlović za HTV pa dodao:

- Tie-break sam odigrao jako dobro. Bio je to jedini dio u kojem sam odigrao jako dobro. U ostatku nisam dao dovoljno

I on je jako zadovoljan navijanjem.

- Atmosfera je bila odlična, fenomenalna

Možda Karlović u nedjelju u petom meču bude odlučivao o pobjedniku.

- Imat ću dan odmora i ne bi trebalo biti problema što se tiče fizičkog dijela.

Karlović, s 37 godina najstariji igrač koji je u zadnjih 96 godina nastupio u finalu Davis Cupa, ipak nije uspio iznenaditi favoriziranog Del Potra u meču koji je trajao 3 sata i 20 minuta igre. Div sa Šalate nije uspio doći ni do jedne break lopte protiv Del Potra, imao je 35 aseva, ali i 12 dvostrukih pogrešaka pri servisu, dok je Argentinac meč okončao s 15 aseva i bez ijedne dvostruke. 

Karlović je nervozno započeo meč u svom rodnom gradu, izgubio je svoj servis već u prvom gemu, a del Potro je iskoristio tu jedinu break-loptu uopće u prvom setu, te uzeo set s 6:4. Drugi set je otišao u tie-break u kojem je Del Potro poveo s 6:4 i imao dvije set lopte, ali se Karlović čudesno vratio dobivši četiri poena zaredom za poravnanje u setovima. Treći set je odlučen u osmom gemu, kada je Argentinac napravio break za 5:3, kojeg je svojim servisom pretvorio u vodstvo u 2:1 u setovima. U četvrtom setu nije bilo breaka sve do 5:5 kada je Del Potro sjajnim reternom došao do prednosti od 6:5, a potom i svojim servisom do pobjede. 

Bio je ovo šesti međusobni dvoboj Karlovića i Del Potra te peta pobjeda Argentinca. 

U subotu je na programu susret parova u kojem su za Hrvatsku najavljeni Ivan Dodig i Franko Škugor, a za Argentinu Leonardo Mayer i Guido Pella

Komentara 9

KI
Kiki42
23:21 25.11.2016.

Ako je Ivo "ostavio srce na terenu" kako kaže jedan komentator, u nedelju će na terenu ostati dva hrvatska srca.

DU
Deleted user
08:05 26.11.2016.

Pet puta manje Argentinaca napravilo atmosferu za poželjeti. Naša publika nedorasla. Sponzori dobili ulaznice a nisu došli na tekmu. (Vujčić sam u tri reda). Moramo nešto promijeniti.

CH
Changi
07:49 26.11.2016.

Glavu gore Ivo! Zagreg te voli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije