Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK BAŠIĆ:

Presretni smo, pobijedili smo najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala

Dario Bašić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
30.10.2015.
u 09:26

– Moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu – zaključio je Bašić.

Hrvatska U-17 reprezentacija jučer je u Čileu svladala Njemačku (2:0) i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Bila je to sjajna partija izabranika Darija Bašića.

– Uspjeli smo pobijediti sigurno najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza – rekao je izbornik Bašić za stranicu HNS-a.

Golove za naše "mini vatrene" postigli su Moro (18. minuta) i Lovren (90. minuta), a na vratima je sjajan bio talentirani vratar Adrian Šemper.

– U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam daje slobodu u napadu – smatra Bašić.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Malija.

– Presretni smo, ovo je velika pobjeda ovih igrača. Uložena energija polako im se isplaćuje i vraća. Međutim, moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu – zaključio je Bašić.

>> 'Ovo nam je najbolja utakmica u životu, zašto ne bismo otišli do kraja?'

Komentara 8

ZU
zulika
09:47 30.10.2015.

Kako ono vicu jos "HNS pe..ri nogomet ste s.e.ali " A nasi sve melju pred sobom . Cak i neku Njemacku . Sta li sada vicu u Njemackoj za svoj savez kad im zemlja izgubi od jedne 4 miljunske male drzavice .???? Bravo Suker , i svi u savezu .VELIKE CESTITKE .SVAKA CAST !!!

DU
Deleted user
09:49 30.10.2015.

Naprijed vatrene "bebe", i zbog mira i atmosfere zajedništva ne čitajte zlonamjerne komentare udbaških neprijatelja Hrvatske koji se predstavljaju navijačima. 99% Hrvatske je uz vas, a onaj 1% ima razloga patiti. Hvala izborniku i gračima. Zbog vas je danas takoko lijepo biti Hrvat

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
10:22 30.10.2015.

Nema zime za hrvatski nogomet " nepresušno vrelo talenata ". Bravo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije