Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAV STRUČNJAKA

Damon Hill predviđa nastavak Mercedesove dominacije

'Damon Hill, (L) the 1996 F1 driver\'s champion and the President of The British Racing Drivers Club, which owns Silverstone, shakes hands with Silverstone\'s managing director Richard Phillips at a p
'SHAUN CURRY'
01.03.2016.
u 11:47

'Mislim da će oni vjerojatno i dalje skrivati svoje karte. Ne moraju ih pokazivati. Mislim da će samo gledati gdje se nalaze svi ostali. Zimska testiranja su lažni rat.'

Bivši svjetski prvak Damon Hill je u strahu da Lewis Hamilton i njegov Mercedes spremaju neugodno iznenađenje za svoje rivale na prvoj utrci Formule 1.

Britanac je rekao da očekuje kako će Mercedes, momčad koja je osvajala konstruktorske naslove zadnje dvije godine, skrivati pravu brzinu sve do prve utrke sezone, utrke za VN Australije. Mercedes je na prvom predsezonskom testu odradio daleko najviše kilometara pa se očekuje kako će se na drugom i posljednjem predsezonskom testu više koncentrirati na konačne performanse.

- Mislim da će oni vjerojatno i dalje skrivati svoje karte. Ne moraju ih pokazivati. Mislim da će samo gledati gdje se nalaze svi ostali. Zimska testiranja su lažni rat. Kada imate prednost, čemu ju pokazivati svima ostalima - rekao je svjetski prvak iz 1996.

Mercedes je osvojio 32 od 38 velikih nagrada u prošle dvije sezone. Hamilton ove godine lovi svoj četvrti naslov što bi bilo najveće ostvarenje među svim britanskim vozačima.

Ferrari, jedina momčad koja je uspjela u nekoliko navrata pobijediti Mercedes prošle sezone i koja je odlučna da se bori i ove, se ponadao puno bližoj borbi. Ponajviše zbog odličnih vremena na prvom predsezonskom testu.

Hill kaže kako se Mercedesov “oprezni optimizam” treba uzeti s rezervom i kaže kako je Mercedes cijelo vrijeme mislio samo na izgradnju još veće prednosti.

- Mislim da Mercedes mora biti jako sretan kako su se stvari odvijale, s takvom pouzdanosti. Ferrariju i ostalim konkurentima je to bilo teško gledati. Ne mogu vjerovati da će to bit još jedna dominantna sezona, ali ako bude, i dalje imamo dva vozača unutar momčadi koji mogu stvoriti napetost - dodao je Hill.

>> Više o F1 čitajte na GP1.hr

>> Ecclestone siguran u održavanje utrke u SAD-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije