Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ERA VATRENIH

Dalić prvi put mora bez Luke: Moramo prihvatiti da ga uskoro neće biti u reprezentaciji

Euro 2020 - Croatia Training
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
28.08.2021.
u 21:40

- Cijela momčad mora prihvatiti njegovu ulogu, Perišić, Lovren, Brozović, Vlašić...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić morao je hitno naći zamjenu za ozlijeđenog kapetana Luku Modrića i pronašao ju je u Lovri Majeru, čija karijera ide uzlaznom putanjom. Naime, nakon transfera u Rennes za 12 milijuna eura, uslijedio je i ovaj vrijedan poziv.

Zamijeniti Modrića neće biti lako, malo tko na svijetu može, ako uopće može. No vatreni se moraju pripremati na razdoblje "nakon Luke". Kao i izbornik, koji će prvi put u svom mandatu biti u situaciji da mu Modrić nije dostupan, a da se radi o kvalifikacijama ili nekom velikom natjecanju.

- Nedostajat će nam Luka jako, kapetan je, zna se koliko nam znači. Ali moramo shvatiti i prihvatiti da će Luka izostati s nekih utakmica, a uskoro više neće igrati za reprezentaciju, zbog svoje dobi. Moramo se priviknuti na to i drugi igrači moraju preuzeti odgovornost i dati više da ga nadomjeste - rekao je Dalić za Novu TV.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Soccer Football - Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain - Parken Stadium, Copenhagen, Denmark - June 28, 2021 Croatia's Luka Modric shakes hands with coach Zlatko Dalic after being substituted Pool via REUTERS/Friedemann Vogel FRIEDEMANN VOGEL
Foto: Friedemann Vogel/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Istina je, kapetan će 9. rujna napuniti 36 godina i dio je reprezentacije toliko dugo da se teško pamti ono vrijeme prije. Uz to, propustio je samo 11 od 79 utakmica kvalifikacija koje je imao prilike igrati.

- Cijela momčad mora prihvatiti njegovu ulogu, Perišić, Lovren, Brozović, Vlašić... moraju preuzeti veću odgovornost i napravit ćemo ono što želimo, dobar rezultat u ovom ciklusu. Moramo to iznijeti kao momčad - naglasio je izbornik.

Luke sasvim sigurno neće biti na okupljanju i u utakmicama protiv Rusije i Slovačke, ali možda bude spreman za Sloveniju 7. rujna na Poljudu.

- Nadam se da će se priključiti, ali nećemo ništa forsirati i silovati, opterećivati ga. Luka treba i nama i Realu i bit ćemo oprezni - zaključio je Dalić za Novu TV.

>>> Davor Šuker jedini ispred Luke Modrića

Komentara 16

Avatar zagorac2
zagorac2
07:19 29.08.2021.

ustvari repka ali i HNL su poceli propadat sa padom Mamica koji su imali viziju i koji su stvarali, da, mozda su i punili svoj djep ali su to radili samo sa onim kaj su oni stvorili ali dizali su Hrvatski nogomet na svjetsku razinu i to pod jako teskim uvjetima gdje su te razne filijale Beograda i Tita, Rankovica i partije pljackali sve kaj nisu oni stvorili ali su pljackali do cega su got dosli i zato su Mamici pali ali sa njima pada i Hrvatski nogomet i ako sad pogledate tko je preuzeo HNL mozda shvatite svu bjedu naseg naroda

SH
Sheldon5
12:06 29.08.2021.

Dalic nema poima ,ili mu netko nareduje tko mora igrat ili ni sam nezna

ST
stefj
23:21 28.08.2021.

Dalić je bio poprilično tvrdoglav nakon SP-a, puno je griješio i tvrdoglavo je forsirao ideje i nakon što su se više puta dokazale kao jako loše. Nadamo se da je taj period prošao, da se pojavilo malo razume, te da će se probati ponovo složiti reprezentacija koja smisleno igra ostvaruje rezultate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije