Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIP MIHALJEVIĆ

Da je bilo sve normalno, bacio bih kuglu 22 metra

02.08.2020.
u 12:00

Da nije bilo pandemije, da je sezona bila normalna, uvjeren sam da bih ove sezone premašio 22 metra. Ovako, prvi cilj na prvenstvu Hrvatske bit će hitac preko 21 metra. Recimo, bio bih zadovoljan kada bih bacio više od rekorda prvenstva Hrvatske koji je oko 21,40 metara – istaknuo je Fićo

Filip Mihaljević prvu pravu provjeru ove sezone u bacanju kugle imat će na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, 8. kolovoza. Početkom ožujka Filip je u Splitu bacio kuglu 21,69 metara, što je i dalje četvrti najbolji hitac ove sezone na svijetu. Ali, to je najbolji hitac u Europi jer su ispred Filipa dva Amerikanca, Crouser (22,91) i Ponzio (21,72), te Novozelanđanin Walsh (21,70).

– Da nije bilo pandemije, da je sezona bila normalna, uvjeren sam da bih ove sezone premašio 22 metra. Ovako, prvi cilj na prvenstvu Hrvatske bit će hitac preko 21 metra. Recimo, bio bih zadovoljan kada bih bacio više od rekorda prvenstva Hrvatske koji je oko 21,40 metara – istaknuo je Fićo.

Bilo bi bolje kada bismo imali ozbiljnu konkurenciju na državnom prvenstvu?

– Istina. Da je Stipe Žunić zdrav, bio bi to vrlo zanimljivo nadmetanje – rekao je Mihaljević.

Hoće li biti kakvih međunarodnih nastupa do kraja godine?

– Rekao mi je menadžer da ću imati pet-šest nastupa na međunarodnim mitinzima u Češkoj i Poljskoj. Čuo sam se s nekim američkim kuglačima i oni sigurno neće u Europu ove sezone. No, konkurencija u Europi je prilično dobra. Tu su uvijek sjajni Poljaci Bukowiecki i Szyszkowski, Čeh Stanek, a pojavila su se i dva nova imena – Talijan Leonardo Fabbri koji je u travnju bacio kuglu 21,32 metra, te Grk Nicholas Scarvelis koji je na mitingu Americi bacio kuglu do 21,02 metra – kaže Mihaljević.

Znači, mogla bi biti dobra konkurencija na Hanžeku, kod zagrebačkih fontana?

– Nadam se najprije da će se miting održati. Potom, nadam se da će doći barem pet-šest kvalitetnih Europljana. Činjenica je da ćemo zasad nastupati bez gledatelja, ali bitno je da se konačno pokrene sezona – kazao je Mihaljević. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije