Naslovnica Sport Rukomet

Čupić i Penezić rukometaši godine, Goluža najbolji trener

– Iskreno, nisam očekivao. Ovo je za mene veliko i ugodno iznenađenje.
07. siječnja 2013. u 19:08 2 komentara 37 prikaza
Ivan Čupić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Ivan Čupić, rukometaš poljskog Kielca, i Andreja Penezić, igračica ljubljanskog Krima, proglašeni su najboljima u 2012. godini u tradicionalnom izboru Sportskih novosti. Nagrade su primili u poluvremenu prijateljske utakmice između rukometaša Hrvatske i Norveške u Umagu.

– Iskreno, nisam očekivao. Ovo je za mene veliko i ugodno iznenađenje – istaknuo je Ivan Čupić, koji je od novinara dobio 59 glasova, čak 26 više od drugoplasiranog Domagoja Duvnjaka. Glasove su još dobili Blaženko Lacković (24), Mirko Alilović (18), Igor Vori (9), Ivano Balić (6), Marko Kopljar (3), Zlatko Horvat (3) i Jakov Gojun (1). Ivanu Čupiću ovo je prvi put da je izabran za najboljeg rukometaša godine.

Andreja Penezić pobijedila je sa 58 bodova ispred Maje Zebić (40) i Mirande Tatari (36).

– S obzirom na to da zbog ozljede nisam igrala na Europskom prvenstvu, nisam očekivala da ću i petu godinu zaredom biti najbolja igračica – rekla je Andreja.

Najbolji sudački par, prema očekivanju, su Gubica i Milošević, dok je posebni žiri za trenera godine izabrao Slavka Golužu koji je u 2012. godini s reprezentacijom osvojio dvije brončane medalje, na Olimpijskim igrama u Londonu te na Europskom prvenstvu u Srbiji. Zanimljivo, pri dodjeli nagrade Slavko Goluža ponovno je dočekan zvižducima.

– Hvala svima, posebno igračima i stručnom stožeru bez kojih ne bih osvojio ovu nagradu. Mogu vam reći da reprezentaciju vodim s velikim srcem koje kuca za Hrvatsku i tako će biti dok god sam na klupi – rekao je Goluža i na kraju ipak dobio pljesak publike.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas