Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor SN-a

Čupić i Penezić rukometaši godine, Goluža najbolji trener

Ivan Čupić
Goran Stanzl/Pixsell
07.01.2013.
u 19:08

– Iskreno, nisam očekivao. Ovo je za mene veliko i ugodno iznenađenje.

Ivan Čupić, rukometaš poljskog Kielca, i Andreja Penezić, igračica ljubljanskog Krima, proglašeni su najboljima u 2012. godini u tradicionalnom izboru Sportskih novosti. Nagrade su primili u poluvremenu prijateljske utakmice između rukometaša Hrvatske i Norveške u Umagu.

– Iskreno, nisam očekivao. Ovo je za mene veliko i ugodno iznenađenje – istaknuo je Ivan Čupić, koji je od novinara dobio 59 glasova, čak 26 više od drugoplasiranog Domagoja Duvnjaka. Glasove su još dobili Blaženko Lacković (24), Mirko Alilović (18), Igor Vori (9), Ivano Balić (6), Marko Kopljar (3), Zlatko Horvat (3) i Jakov Gojun (1). Ivanu Čupiću ovo je prvi put da je izabran za najboljeg rukometaša godine.

Andreja Penezić pobijedila je sa 58 bodova ispred Maje Zebić (40) i Mirande Tatari (36).

– S obzirom na to da zbog ozljede nisam igrala na Europskom prvenstvu, nisam očekivala da ću i petu godinu zaredom biti najbolja igračica – rekla je Andreja.

Najbolji sudački par, prema očekivanju, su Gubica i Milošević, dok je posebni žiri za trenera godine izabrao Slavka Golužu koji je u 2012. godini s reprezentacijom osvojio dvije brončane medalje, na Olimpijskim igrama u Londonu te na Europskom prvenstvu u Srbiji. Zanimljivo, pri dodjeli nagrade Slavko Goluža ponovno je dočekan zvižducima.

– Hvala svima, posebno igračima i stručnom stožeru bez kojih ne bih osvojio ovu nagradu. Mogu vam reći da reprezentaciju vodim s velikim srcem koje kuca za Hrvatsku i tako će biti dok god sam na klupi – rekao je Goluža i na kraju ipak dobio pljesak publike.

Komentara 2

T1
t111
23:07 07.01.2013.

goluza najbolji trener? jel to po izboru zorana gobca?

SE
serđo
11:35 08.01.2013.

čestitke hrvatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije