Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životna drama

Ćiro potvrdio da ima melanom: Teško mi je, ali pobijedit ću i tu bolest!

'18.11.2009.,Zenica , BiH - Druga utakmica baraza za svjetsko prvenstvo u Juznoj Africi 2010 izmedu BiH i Portugala koja se igra na Bilinom polju u Zenici. BiH mora dostici prednost Portugala od 1-0 i
'Anto Magzan/PIXSELL'
17.05.2011.
u 20:37

U takvom sam stanju da se o svojoj bolesti prvih dana nisam povjerio niti obitelji

Trener svih trenera Miroslav Blažević (76) na drugom kraju svijeta, u Kini, proživljava novu životnu dramu: nedavno mu je u Zagrebu dijagnosticiran rak kože, melanom u predjelu leđa, te će 23. svibnja, kako je Večernjak i pisao 13. svibnja, biti operiran. Operaciju će izvesti prof. dr. Mirna Šitum, u KBC Sestre milosrdnice. Ćiro je bolest potvrdio u razgovoru za 24 sata.

– Jako mi je teško i nerado govorim o tome – kazao je tihim glasom za Večernji list.

- Vjerujte, u takvom sam stanju da se o svojoj bolesti prvih dana nisam povjerio niti vlastitoj obitelji! Naravno da mi nije svejedno, da patim i svašta mi prolazi kroz glavu, ali niti u jednom trenutku nisam izgubio vjeru u ozdravljenje. Znam da sam u rukama vrhunske liječnice i uvjeren sam da ću dobiti i tu bitku.

Ćiro Blažević oduvijek je bio veliki borac i još veći pobjednik. Sjećamo se ovakvoga razgovora s njim i u rujnu 2004. godine kada se spremao na operaciju tumora prostate u Innsbruck. Koji mjesec prije toga, dok je boravio u Portugalu na EP-u, Alen Bokšić došao je pozdraviti se s njim i pokloniti mu skupocjeni Cartierov sat.

– Došao mi je kao sin koji se oprašta s ocem, a ja sam mu tada kazao: "Hvala ti, sine, i ne brini toliko za mene, nosit ću ovaj sat sigurno dvadeset godina!" I još uvijek u to vjerujem, optimizam me nikada ne napušta – kazao je slavni nogometni stručnjak.

Ćiro se iz Innsbrucka vratio kao zdrav čovjek, te odmah uskočio na trenersku klupu, tada u Varteksu. Bolest ga neće zaustaviti ni sada, jer već sljedeći mjesec na klupi Kineza vodi dvije sudbinske kvalifikacijske utakmice protiv Omana. Ćiro si je u jeseni karijere zadao još jedan veliki zadatak - odlazak na Olimpijske igre u London. Naravno, nakon što dr. Šitum odradi svoj dio posla.

Komentara 25

HR
hrvatin
21:02 17.05.2011.

Ciro sve najbolje i neka te Bog cuva.Zelim ti skoro ozdravljenje i drzi se.

Avatar that_good
that_good
21:19 17.05.2011.

drži se Ćiro treneru svih trenera ! a vi maloumnici @zauvijekTito i @bubašvaba sramite se svojih komentara jer svakog od nas može bilo kada zadesiti bolest

DU
Deleted user
20:57 17.05.2011.

Bubašvaba ti si budala. Ćiro drži se majstore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije