Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA ULAŽE ŽALBU!

Cibosi u šoku: Ne znamo što se dogodilo! (video)

Cibona Partizan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
Autori: Dražen Brajdić, Antonela Vukorepa/VLM, B.B./VLM, N.Mlinarić/VLM
25.04.2010.
u 19:56

Finale NLB lige između Cibone i Partizana još će se dugo vrtjeiti na ponovljenim snimkama. Imali su vukovi NLB naslov u rukama pa su ga ispustili stotinku minute prije kraja.

Suze u očima, odmahivanje rukama nakon svake rečenice, od kojih je rijetko koja suvisla. Tako su izgledali cibonaši na izlasku iz svlačionice. U posljednjoj sekundi NLB finala Bagarić je pogodio tricu za slavlje Cibone 74:72. Na teren su uletjeli s klupe vukova, slavlje je počelo, a kad su par trenutaka kasnije pogledali na drugu stranu parketa - ostali su nijemi.

Partizanov Kecman 0.1 stotinku prije kraja poslao je loptu i - POGODIO. Partizan je slavio sa 75:74...

- Osjećam se pokradeno. Kako je moguće da Kecman u šest desetinki sekunde primi loptu i uputi šut? Mislim da koš ne može biti regularan - rekao je Lukša Andrić, dok je strijelac umalo pobjedničke trice Bojan Bogdanović bio još više utučen:

- Nemam riječi, ovako nešto se događa jednom u sto godina. Nisam ni vidio da je ostalo šest desetinki, mislio sam da je kraj utakmice. Vidio sam da su svi ušli na teren, a Rozić je bio kraj mene. Bili smo zagrljeni i odjednom vidim da lopta ulazi u koš. Mislim da je koš neregularan i mislim da je trebala biti pregledana snimka za zapisničkim stolom. Tijekom cijelog susreta su praktički sami igrali Marko i Gordon, a mi im se nismo pridružili. Stvarno nismo imali sreće danas.

Kapetan Vedran Vukušić je bio neutješan, ali je i dobio krivi dojam o odlučujućem šutu:

- Ne možemo vjerovati. Ne znam što je bilo, negdje je zapelo, ali mi je nevjerojatno da netko u 0.6 sekunde može napraviti korak, dva i šutirati.

Marin Rozić je najemotivnije proživio dramatičnu finalnu utakmicu, a kako je bio izvan sebe potvđuje i slavlje:

- Prvi puta nakon ozljede sam potrčao zbog Bojanove trice za koju sam mislio da je pobjednička. Ovo mi je svakako najteža utakmica u životu.

Jedan od iskusnijih u redovima vukova, Dalibor Bagarić:

- U jednom trenutku sam bio najsretniji čovjek na svijetu. Okrenuo sam se i vidio kako ulazi od table. Bilo mi je jedina nada da će možda poništiti koš jer je nas bilo na terenu.
Mislio sam da je gotovo, ali ima ona stara 'u košarci nikad nije gotovo'. Bili smo prvaci šest desetinki sekunde. Iznimno je teško izgubiti na ovakav način.

No, nije to bio šok samo Perasovoj momčadi, iznenadio se i kolega s Partizanove klupe.

- Bilo je ovo stvarno šokantno. Radili smo i mi greške, promašivali, sustizali. U zadnjoj sekundi Bogdanović je pogodio tricu što je velika sreća, no mi smo je imali više - kazao je Vujošević.

S druge strane, osmijeh nije silazio s lica Partizanovih igrača.

- Spustio sam glavu, a kada sam ju ponovno digao vidio sam kako lopta ulazi u koš. Nije mi ništa bilo jasno. Pitao sam suigrače što je bilo. Jedan je rekao da je priznat koš, drugi da nije, a treći nije znao. Kada smo ušli u svlačionicu nitko nije znao kako reagirati - opisivao je Aleksandar Marić pogled s gostujuće klupe.

Cibona će se žaliti na tehničku pogrešku jer je Partizan postigao koš dok je osim petorki bili još ljudi na parketu.

- Cibona se može žaliti pa ćemo onda pogledati još jednom - kazao je Josip Bilić, povjerenik lige koji će razmatrati žalbu vukova.

Ciboni za pravo daje i sportski direktor lige Danko Radić:

– Ne može se igra nastaviti ako je netko u terenu tko tamo ne bi smio biti. Ciboni je trebala biti dosuđena tehnička pogreška, a Partizan je trebao dobiti dva bacanja i loptu sa strane.

Cibona će u ponedjeljak uplatiti 500 eura kako bi se žalila, pa je teoretski moguće i da se ta utakmica ponovi, no budući da su prstenje i pehar već uručeni, za vjerovati je da je to 500 bačenih eura.

Komentara 110

HO
hoky
08:46 26.04.2010.

E, ova je toliko dobra, da je moram kopirati!!!! 26.04.2010. u 00:46h smrt-lepak je napisao/la: Nema veze , desava se ... vise srece na SP u Juznoj Africi ! :)

MA
mandolina
09:07 26.04.2010.

volim partizan crno bele boje volim partizan kao oci svoje ... nije to sreca ... to je znanje to je moc .. dok su hrvati mislili: pobedili smo srbe, srbi uzvracaju udarac ... puf, muk ...

VI
Vito
08:01 26.04.2010.

Cibosi u šoku: Ne znamo što se dogodilo! (video) Ne znate zato što niste vidjeli karikaturu Nika Titanika. On vam je lijepo objasnio kako i što radite kad date zgoditak. Sjednte i slavite. Dok protivnička momčad igra sve dok see ne oglasi zvuk kraja utakmice. Niste umno poremećeni pa da se morate čuditi. Ili jeste?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije