Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI POLUFINALA DOIGRAVANJA

Ciboni upitni ključni igrači, Cedevita želi iznenaditi

Aleksandar Petrović
Žarko Bašić/PIXSELL
19.05.2010.
u 12:37

Još je jedna mini-sezona Lige za prvaka pokazala kako su četiri najjače pozicije rezervirane za sudionike NLB lige. Današnjim prvim utakmicama polufinala počinje konačna utrka za naslov hrvatskog prvaka, a prednost ima Cibona.

- Zasigurno su svjesni da su ove sezone propustili kapitalizirati nekoliko prilika za trofej. Zbog toga ne vjerujem da će se opustiti iako su nas pobijedili prije tri dana - rekao je Andrej Štimac, zagrebaš i bivši cibos te dodao:

- Iznimno se dobro poznajemo i u takvim situacijama presuđuju osnove, skok i pogođena slobodna bacanja.
Slično razmišlja i njegov trener Denis Bajramović:

- Dobili smo najtežeg suparnika koji je za koplje ispred svih ostalih u ligi. Nama je bitno svesti ih na igru pet na pet, zaustaviti njihovu brzu tranziciju i vidjeti hoćemo li imati dovoljno energije.

Dodatan problem je i izostanak Damira Miljkovića. Zagrebov bek će propustiti prvi susret zbog problema s mišićem noge, ali problema ima i trener vukova Velimir Perasović.

- Zbog problema s leđima nije trenirao Marko Tomas, kao niti Bojan Bogdanović zbog boli u listnom mišiću. Igramo protiv momčadi koja može postati i prvak Hrvatske, što nikoga ne bi smjelo iznenaditi - oprezan je Peras prije susreta koji počinje u Draženovom domu u 18.30.

Pola sata ranije u Višnjiku počinje susret između Zadra i Cedevite. Zadrani su bili na dobrom putu da uđu u doigravanje s prve pozicije, ali su dva gostujuća poraza od Zagreba i Cibone ipak donijela drugu poziciju. Dočekuju momčad koju su pobijedili na njihovom parketu sa 89:96.

- Ne osjećamo pritisak da Cedevitu moramo pobijediti u prvoj utakmici. I dalje trebamo ići utakmicu po utakmicu pa će i današnja pobjeda protiv Cedevite značiti samo to da smo korak bliže ulasku u finale doigravanja, ali ne i da nam je to već uspjelo - poručio je jedan od ključnih zadarskih igrača Rok Stipčević.

Gostovanje s Cedevitom bit će povratak Aleksandra Petrovića u Zadar, gdje je 2008. osvojio naslova prvaka.

- Hendikepirani smo ozljedom Žižića, koji nam je uz Baždarića bio stožeran igrač. Donosio je u prosjeku 17-18 koševa leđima prema košu, a to je protiv Zadra bitno kako bi igrom leđima kaznili njihove centre. Mi smo od tog poraza napredovali, a ne vjerujem da je Zadar mogao puno toga promijeniti - najavio je Petrović.

Drugi polufinalni susreti su na rasporedu u subotu (Zagreb - Cibona), odnosno u nedjelju (Cedevita - Zadar). Ukoliko bude 1-1 odlučujući susret(i) igrali bi se sljedeći tjedan u Draženovom domu, odnosno Višnjiku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije