Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi poraz u 2. krugu Eurokupa

Cibona dostigla 'minus 24', povela pa izgubila u produžetku

Cibona
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/8
13.01.2016.
u 21:17

Nakon loše igre i čak 57 primljenih koševa u prvom dijelu, bilo bi nepravedno da smo mi pobijedili jer oni su nas nadigrali - kazao je trener Mulaomerović

Nakon velike drame, Cibona je izgubila u trećem nastupu u Fibinu Eurokupu i sada ima skor 2-1. Pobijeđena je od francuskog Le Havrea (106:113), sastava s devet tamnoputih igrača, pred 700 gledatelja koji su svjedočili rijetko viđenom obratu.

Još u 29. minuti vodili su gosti 21 koš razlike, a bili su domaćini i na "minus 24", pa je navijačka skupina domaćina Smogovci počela skandirati "igrajte, igrajte". Baš na "minus 21" Cibonin trener Damir Mulaomerović posjeo je na klupu prvog razigravača Florencea i taj posao povjerio Krušlinu i Joksimoviću. I oni su pokrenuli veliki nalet (33:10 u 11 minuta) koji je doveo do vodstva od 94:92, ali i šuta za pobjedu sa zvukom sirene kojeg je promašio Ante Žižić. Propustili su cibosi realizirati i napad prije jer je Siriščević dodao nezgodnu loptu Andriji Žižiću pa je ona završila izvan granica terena.

Nažalost, u produžetku je Mulaomerovićeva jurišna petorka (Krušlin, Joksimović, Siriščević, Slavica, Žižić) ostala bez snage.

- Petorka koja nas je vratila pojednostavnila je igru i pronašla energiju i ti isti dečki su zaslužili i da završe utakmicu. S obzirom na to da smo u poluvremenu primili 57 koševa i da smo veći dio utakmice igrali loše, bez obzira na to što su oni posljednjeplasirana momčad francuskog prvenstva, ipak bi bilo nepravedno da smo na koncu mi pobijedili. Jer, suparnici su nas nadigrali - bio je na kraju pošten i samokritičan Mulaomerović.

- Ovu smo utakmicu mi izgubili davno prije produžetka. Uspjeli smo napraviti malo čudo i vratiti se sa "minusu 24", no nismo večeras bili pravi - iskreno će najbolji Cibonin strijelac Filip Krušlin (18 koševa).

Pored njega, Cibona je imala još sedmoricu dvoznamenkastih (Siriščević 15, Rozić 12, Joksimović 12, And. Žižić 12, Slavica 11, Ant. Žižić 11, Florence 10) što je veliki raritet. Kod gostiju, osim prvog strijelca francuske lige Portorikanca Vassalla (31 koš), prednjačili su još i Amerikanci Hill (18), Deane (15) i Dugat (14) te 36-godišnji francuski centar Michel Jean-Baptiste-Adolphe skraćeno Jbam (19 koševa, 11 skokova) za kojeg je Mulaomerović kazao:

- Budući da im je on jedina petica mi smo njega htjeli izmoriti, a na kraju je bilo obratno. On je sa svojim iskustvom puno toga pokrio.

Najveći plus u igri gosti su imali kada je na parketu bio krilni-centar Lawrence Hill koji je ustvrdio:

- One prve 23 minute nakon kojih smo poveli sa "plus 24" bile su naša najbolja ovosezonska košarka, no onda smo prestali igrati napad. Prestali smo trčati i postavljati blokove, nismo više bili žustri i domaćini su nas stigli. Ipak, za razliku od prethodnih utakmica, u kojima smo također visoko vodili pa gubili, ovaj puta smo ipak pobijedili.

Nakon što je litavski Pieno Žvaigždes kod kuće pobijedio rumunjsku Energiju Targu Jiu sa 95:93, poredak u skupini nakon tri kola je sljedeći: 1. Le Havre 2-1, 2. Cibona 2-1, 3. Energia Targu 1-2, 4. Pieno Žvaigždes 1-2.

>> Volim mlade igrače, ali ja sam tu da spasim Cibonu

Komentara 1

Avatar links
links
21:43 13.01.2016.

borbena tekma, dobro je to Mula vrtio osim što u bitnim trenutcima mora vaditi Širiščevića, opet se pogubio, fula, krivi pas za pobjedu, prestup u aut... a Roza ili bilo tko na klupi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije