Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE Nakon uvjerljivog plasmana u finale izbornika slomile emocije

Červar u suzama, Metličić obećao zlato

30.01.2009.
u 22:41

Pali su i Poljaci, a jedna od najjačih karika igre Hrvatske, obrana, opet je bila na visokom nivou. Ako je i prošla koja lopta spreman je na to bio sjajni Mirko Alilović.

- Presretan sam. Odigrali smo vrhunski i čestitam cijeloj ekipi. Igrali smo na visokom nivou i nismo im dali šansu. Prijetili su se preko medija, ali sad su dobili što su željeli - kazao je nakon utakmice Alilović.

Nije želio previše sebe stavljati u prvi plan.

Obrana je slomila Poljake
- Tajna je u obrani, nisu dali da lopta prođe. Ja sam samo pokupio ono što je prošlo. Nadam se kako ćemo u nedjelju igrati još bolje i okruniti ovo zlatom.

Mateo Hrvatin skroman je u najavi finala.

Wenta: Divim se Červaru


- Divim se ovome što je Červar uspio, makar je silu demonstrirao na mojoj momčadi. Tražili smo šansu, ali još uvijek ne znam što je trebalo učiniti, komentirao je poljski izbornik.

- Normalno da će biti teško, ali ako budemo spremni to će biti to. Svi su nam već stavili zlato oko vrata. Imamo sada jedan dan odmora koji ćemo iskoristiti kako bi se pripremili za Francusku - kazao je Hrvatin za kamere RTL-a.

Međutim, izbornik Lino Červar valjda je zaboravio da je riječ o RTL-u, a ne o javnoj televiziji.

- Pobijedile su pravda i istina. Mi smo najjači hrvatski proizvod, a naša javna televizija nije to snimala, to je kulminacija svega - počeo je Lino.

Ipak je promijenio temu, ali opet je to bilo u njegovom stilu.

Medalja posvećena svima koji se bore kroz život
Ovu medalju, ne znamo još kakvu, posvećujemo svim običnim ljudima kojima je teško, svima koji se muče, svima koji su bolesni i onima koji se bore kroz život. Jako sam zahvalan svim ljudima i gledateljima - priča Lino.

Nije Lino mogao suspregnuti emocije niti na konferenciji za novinare te je umalo zaplakao nakon utakmice. Jasno bi bilo da je to učinio da su kauboji / vilenjaci rezervirali nedjeljni termin za matineju. No, igrat će u prime timeu.

- U šest godina, ovo nam je peta medalja. Vrijeme nije za velike analitike nakon ovog rezultata. Malo ćemo proslaviti, ali hladne glave gledati dalje. Dečke ću pustiti na jednu pivicu, ali ništa još nije gotovo.

- Bez publike bilo bi mnogo teže, nisam zaboravio niti jednog navijača koji nas je pratio u ovih devet utakmica. Hvala im svima, od Splita do Zagreba...

- Toliko sam uzbuđen i bolestan, da nemam riječi, govorio je Červar susprežući suze.

Gledao ga je Metličić, nije mogao vjerovati da će izbornik pustiti suzu.

- Ni sami ne možemo vjerovati kako smo lako uspjeli doći do finala. Zadovoljni smo i uzbuđeni, ali ne želimo stati na ovome.

Još samo treba uzeti zlato
U finalu igraju dvije najjače ekipe na turniru, pred njima je najjači meč dosad. Iako su Francuzi već pali, ulozi su ovoga puta najveći.

- Finala se igraju da se pobjeđuju. Želimo to zlato, dat ćemo sve od sebe, zaključio je kapetan.

Heroj utakmice, koji je neumorno tresao mrežu Poljaka bio je Ivan Čupić. Zaustavio ga je tek semafor, na dvanaestom zgoditku. Promašio je tek jedan...

- Presretan sam što smo ušli u finale, a sada nam ne preostaje ništa drugo nego uzeti zlato, stavio je Čupić točku na i. Da je mogao, zabio bi još jedan gol. Morat će pričekati dva dana...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije