Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana je bila ključ

Červar otkrio što su uvježbavali, Horvat poručio: Znamo što znači okršaj s Argentinom

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Bahrein
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/9
21.01.2021.
u 19:47

Gledao sam Argentinu bit će to teška utakmica. Moramo se dobro pripremiti, ali idemo korak po korak. Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača, kompletna su momčad, kaže Červar.

Izbornik Lino Červar bio je zadovoljan nakon najuvjerljivije pobjede Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Njegovi izabranici nadjačali su Bahrein sa 28:18 na početku drugog kruga natjecanja.

- Dobro smo igrali, bili smo motivirani. Suparnici su u uvodnih 20 minuta teško probijali našu zonu, obrana je bila angažirana. A napad je brzo rješavao njihovu obranu. Pred kraj prvog poluvremena pomislili smo da je gotovo pa je došlo do opuštanja - kazao je Červar nakon utakmice za RTL te dodao:

U nastavku smo povećali prednost pa smo mogli odmarati Duvnjaka, Mamića... Uvježbavali smo i obranu s mlađim igračima koji su dobro reagirali. Ali to već večeras moramo zaboraviti.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Bahrein
1/24

Sljedeći suparnik je Argentina koja je ranije danas pobijedila Japan (28:24).

- Predstoji nam vrlo bitan korak kako bismo ušli u četvrtfinale. Gledao sam Argentinu bit će to teška utakmica. Moramo se dobro pripremiti, ali idemo korak po korak. Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača, kompletna su momčad. Moramo biti skromni i razumjeti da samo velikom borbom možemo postići rezultat.

 

Šego je bio sjajan sa 12 obrana, a odlična vijest je povratak Karačića.

- Pohvalio bih i Pešića, imao je manju minutažu, ali bio je fokusiran na golu. On i Šego se odlično nadopunjuju.

Zlatko Horvat sa osam je golova bio igrač utakmice.

- To je nebitno, danas sam ja iskočio sutra će netko drugi. Važno je da smo kontrolirali utakmicu.

 

Obrana je danas bila na visini zadatka.

- Čvrsti smo bili u obrani i protiv Katara, a sada smo nastavili. Dižemo se i to je dobro. A dobro smo se pripremili za Bahrein, zatvorili smo prilaze golu i zato su zabili samo dva pogotka u uvodnih 20 minuta. Kasnije je bilo lakše igrati.

Slijedi nam važan ogled s južnoameričkom momčadi.

- Znamo što nam znači ta utakmica s Argentinom, pobjeda otvara put prema četvrtfinalu i moramo se dobro pripremiti - naglasio je Zlajo.

Komentara 3

BR
branka1958
20:16 21.01.2021.

Bravo Zlaja 🇭🇷

TO
Toby
20:01 21.01.2021.

Argentina je bRez Messija ?

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
19:59 21.01.2021.

BAHREINstrofa se nije dogodila, kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije