Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratili se

Braća Sinković: Sada ćemo život posvetiti olimpijskom zlatu

Sinković
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/10
07.09.2015.
u 21:19

- Samo sekundu nakon što smo u cilj ušli kao pobjednici meni je u glavio bio Rio jer će sljedeća godina biti najvažnija u našoj karijeri. Sve ćemo u našim životima posvetiti tome da budemo i olimpijski pobjednici - rekao je Valent.

Letom iz Munchena, danas su u Zagreb doputovali svjetski veslački prvaci. Doduše, doputovali su samo Valent Sinković (27) i trener Nikola Bralić, a Martin Sinković (26) je već bio u “odboru za doček”. Naime, kako na istom letu nije bilo mjesta za njegovu suprugu Manuelu, Martin je s gospođom Sinković iz Francuske kavalirski putovao zemaljskim prometom.

I to je jedna sličica za portret ovih sjajnih momaka, s kojima trener Nikola Bralić naprosto uživa raditi:

- Ovo su momci koje ne treba tjerati na trening, a ni ja nisam autoritarni tip trenera. Osim toga, kod trenera mora postojati empatija prema dečkima i njihovim problemima, brigama, emocijama. Ono što ja činim jest da ih uvjerim zašto je nešto dobro raditi, a kod njih je to već 50 posto posla.

Sa četiri naslova svjetskih prvaka (dva sa četvercem na pariće), Bralić je u rangu najvećih trenerskih imena u hrvatskom sportu. Odmah negdje iza Ante Kostelića i Ratka Rudića, u rangu pokojnog Ivana Ivančića. No, ima Brale i neostvarenih želja:

- I njima i meni nedostaje još jedino olimpijsko zlato, jer srebro iz Londona imamo. Ako ne dođe do ozljeda mi ćemo se iz Rija vratiti s medaljom. Ja sam tu oprezniji nego dečki jer znam što nas sve vreba i nadam se da nećemo upasti u tu zamku.

U tom trenutku velikom je treneru zadrhtao glas dok se zahvaljivao Milanu Bandiću za kupljenom čamcu, po Valentovom kazivanju, vrijednom oko 20.000 eura.

- Hvala gradonačelniku što je u najtežim trenucima pomogao kupnjom čamca.

Dečki će uskoro dobiti i čamac od HOO-a jer u olimpijskoj godini moraju imati dva kako bi imali na čemu trenirati nakon što, tri mjeseca prije Igara, brodom pošalju čamac u Brazil.

- Ja se ovdje gradonačelniku neću zahvaljivati jer mi smo se njemu zahvalili na stazi, osvojivši svjetsko zlato. No, zato ću čestitati našem prijatelju Damiru Martinu na 5. mjestu u utrci samaca što je domet kojeg, nažalost, ljudi kod nas ne prepoznaju kao veliki uspjeh.

Uvjereni smo da će Martin već u Riju biti kandidat za olimpijsku medalju, čijeg se najsjajnijeg oblika, želi domoći Valent:

- Samo sekundu nakon što smo u cilj ušli kao pobjednici meni je u glavio bio Rio jer će sljedeća godina biti najvažnija u našoj karijeri. Sve ćemo u našim životima posvetiti tome da budemo i olimpijski pobjednici.

>> Braća Sinković obranila titulu, ponovno su prvaci svijeta!

Komentara 2

Avatar links
links
07:15 08.09.2015.

Zasto ih docekuje Banditicev psic, korumpirani Antunovic, jos ga stavite na sliku, zasto vrijedjate prave sportase, pobjednike, maknite tog krimosa sa slike!!

SO
soovls
22:59 07.09.2015.

a tek da ih vidite u živo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije