Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Boston izjednačio na u finalu Istoka, a sada sele na domaći teren

NBA: Playoffs-Boston Celtics at Miami Heat
Foto: Jim Rassol/REUTERS
1/3
20.05.2022.
u 08:46

"Nakon poraza u prvom susretu rekao sam im da se probude. I jesu. Bili smo puno bolji," kazao je trener pobjedničkog sastava Ime Udoka

U drugom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige košarkaši Boston Celticsa su na gostovanju pobijedili Miami Heat sa 127-102 i u seriji na četiri pobjede izjednačili na 1-1. Serija sada seli u Boston gdje će se odigrati iduće dvije utakmice, prva u subotu, a druga dva dana kasnije.

Dva dana nakon poraza 107-118, Boston se predstavio u potpuno drugačijem svjetlu. U prvoj utakmici presudila je treća četvrtina koju je Miami dobio 39-14. U drugom susretu gosti nisu imali "crnih rupa".  Boston je već nakon prve četvrtine vodio sa 11 koševa razlike (35-24), a na poluvremenu je imao velikih +25 (70-45). U posljednjoj četvrtini gosti su imali i 32 koša prednosti (115-83), a Miami je do kraja tek malo ublažio poraz.

"Nakon poraza u prvom susretu rekao sam im da se probude. I jesu. Bili smo puno bolji," kazao je trener pobjedničkog sastava Ime Udoka.

"Kolektivni napor je bio potpun večeras," dodao je Marcus Smart koji je postigao 24 koša uz 12 asistencija i devet skokova. Smart je propustio prvu utakmicu zbog problema sa stopalom, no u drugom susretu je bio sjajan.

The Boston Celtics' Jayson Tatum (0) drives past the Miami Heat's Caleb Martin (16) during the second quarter of Game 2 of the NBA Eastern Conference Finals at FTX Arena on Thursday, May 19, 2022, in Miami. (Daniel A. Varela/Miami Herald/TNS) Photo via Newscom Photo: Daniel A. Varela/NEWSCOM
Foto: Daniel A. Varela/NEWSCOM

"Osjećao sam se loše jer nisam mogao pomoći svojim suigračima i boriti se s njima za pobjedu. Ali morao sam se odmoriti," dodao je.

Jayson Tatum je bio prvi strijelac Bostona sa 27 koševa, dok je Jaylen Brown dodao 24 koša i osam skokova.

Kod domaćina najefikasniji su bili Jimmy Butler sa 29 koševa, dok su Victor Oladipo i Gabe Vincent dodali po 14 koševa.

"Nametnuli su fizičku igru s obje strane terena. Nismo ih mogli obuzdati u obrani. No, ovo se računa samo kao jedan. To razumiju iskusni igrači u svlačionici i stožeru. Boston je igrao iznimno dobro, morat ćemo brzo pronaći rješenja," istaknuo je trener Miamija Erik Spoelstra.

U finalu Zapadu Golden State Warriorsi vode 1-0 protiv Dallas Mavericksa, a druga utakmica je na rasporedu u petak.

May 19, 2022; Miami, Florida, USA; Miami Heat forward Jimmy Butler (22) passes over the defense of Boston Celtics center Al Horford (42) during the second half of game two of the 2022 eastern conference finals at FTX Arena. Mandatory Credit: Jim Rassol-USA TODAY Sports Photo: Jim Rassol/REUTERS
Foto: Jim Rassol/REUTERS

>> Navijači skinuli nogometaše Dinama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije