Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Bojan Bogdanović ubacio 24 koša u porazu Jazza

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
26.11.2019.
u 10:40

Uz 24 poena, Bogdanović je za 34 minute provedene na terenu ostvario i tri skoka, četiri asistencije te jednu osvojenu loptu

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović sa 24 koša (šut za dva 4-7, trica 5-8, slobodna bacanja 1-1) bio je najbolji strijelac Utah Jazza u 118-122 porazu na gostovanju kod vodeće momčadi Istočne konferencije NBA lige Milwaukee Bucksa.

Uz 24 poena, Bogdanović je za 34 minute provedene na terenu ostvario i tri skoka, četiri asistencije te jednu osvojenu loptu.

Bojan Bogdanović
1/5

Utah je bila u igri za pobjedu sve do same završnice, kod vodstva Bucksa 120-118 Donovan Mitchell je krenuo u prodor pod obruč, ali njegov pokušaj polaganja za izjednačenje pet sekundi prije kraja blokirao je Brook Lopez. Potom je Pat Connaughton pogodio oba slobodna bacanja za konačnih 122-118.

Kod domaćih briljirao je prošlosezonski MVP lige Giannis Antetokounmpo sa 50 ubačaja i 14 skokova, a Wesley Matthews je dodao 19 pogodaka.

Bila je ovo osma uzastopna pobjeda Milwaukeea koji je s omjerom pobjeda i poraza 14-3 vodeći sastav Istoka, dok je Utah s 11-6 šesti na Zapadu.

Portland Trail Blazersi prekinuli su niz od četiri poraza uvjerljivom 117-94 gostujućom pobjedom kod Chicago Bullsa, a Mario Hezonja je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa šest minuta tijekom kojih je ubacio dva koša (šut za dva 1-2), dva skoka te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Prvi strijelac Blazersa bio je Carmelo Anthony sa 25 ubačaja, a tim učinkom on je preskočio Alexa Englisha na 18. mjestu ljestvice strijelaca NBA lige svih vremena. Kod slabih Bullsa najefikasniji je bio Zach LaVine s 18 poena.

Los Angeles Lakersi također su ostvarili osmu pobjedu zaredom kojom su zadržali status momčadi s najboljim omjerom u čitavoj ligi svladavši kao gosti San Antonio Spurse sa 114-104.

Još jednu vrhunsku predstavu odigrao je LeBron James sa 33 poena i 14 asistencija, Anthony Davis je dodao 19 ubačaja i 12 skokova, dok Spursima nije pomoglo 30 pogodaka LaMarcusa Aldridgea i 24 ubačaja DeMara DeRozana.

Prvaci Toronto Raptorsi su u derbiju Istoka preokretom u završnici sa 101-96 svladali Philadelphia 76-erse. Gosti iz Philadelphije su četiri minute prije kraja poveli sa 96-91, ali su potom ostali bez poena. Sve do minutu prije isteka vremena Sixersi su držali prednost 96-94, a onda je Pascal Siakam postigao koš uz prekršaj Joela Embiida te je pogođenim slobodnim bacanjem donio prednost Raptorsima.

Sixersi su u posljednjoj minuti propustili još nekoliko napada te su prvaci uspjeli ostvariti novi uspjeh. Siakam sa 25 i Fred VanVleet sa 24 koša predvodili su Raptorse, dok su Josh Richardson sa 25 i Tobias Harris sa 18 ubačaja bili najbolji kod Sixersa kod kojih je Embiid ostao bez poena iako je imao 13 skokova. On je promašio svih 11 šutova iz igre.

Golden State Warriorsi, koji su igrali u finalu proteklih pet sezona zaredom, i dalje su momčad s najslabijim učinkom u ligi ove sezone, oni su u ponedjeljak ponovno ispustili pobjedu, ovoga puta na domaćem terenu protiv Oklahoma City Thundera.

Tri minute prije kraja bilo je 97-87 za Warriorse, ali je Thunder susret zaključio serijom 13-0 za konačnih 97-100. Dennis Schroeder sa 22 i Chris Paul sa 20 poena bili su najbolji kod Thundera, a Glenn Robinson sa 25 i Ky Bowman sa 24 ubačaja kod Warriorsa.

Warriorsi su sada na omjeru 3-15, dok je Thunder na 6-10.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Komentara 1

GR
gragakarlovac
17:00 26.11.2019.

Bojan uvijek odlican...Doncic je ipak zvijer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije