Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atletika

Blanka Vlašić operirana u Göteborgu

'13.09.2011., Mladost, Zagreb - 61. jubilarni memorijal Borisa Hanzekovica, atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2011. Skok u vis, Blanka Vlasic.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
31.01.2012.
u 19:12

Operaciju je izveo dr. Leif Sward uz asistenciju prof. dr. Jona Karlssona, a obojica su dosad izvela puno sličnih zahvata

Blanka Vlašić uspješno je operirana u Göteborgu. Od 13.30 do 16 sati trajao je artroskopski zahvat na skočnom zglobu i kosti pete Blankina odraznog stopala. Sam artroskopski ulazak u krizna područja otkrio je znatno goru sliku nego što je pokazala magnetska rezonancija. Liječnici su očistili kritična područja i sve je proteklo zadovoljavajuće. Utvrđeno je i 10-postotno oštećenje Ahilove tetive.

– Mislio sam da je postotak oštećenja puno veći – istaknuo je Joško Vlašić, Blankin otac.

Nekoliko minuta nakon zahvata Blanka se probudila iz potpune anestezije. Ostat će u Švedskoj do četvrtka, a za danas je predviđen kontrolni pregled.

– Jasno je da će Blanka propustiti dvoransku sezonu, no to ne znači da neće trenirati koliko će joj to okolnosti dopuštati. Blanka je trenirala sve do odlaska u Švedsku – rekao je Joško Vlašić.

Glavni se cilj zna.

– Da, to je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Sve će biti podređeno tome. Blanka će sigurno nastupiti i na nekoliko natjecanja uoči Igara. Vidjet ćemo što će nam se bolje uklopiti, mitinzi Dijamantne lige ili pak nastup na Europskom prvenstvu u Helsinkiju – istaknuo je Joško Vlašić.

Operaciju je izveo dr. Leif Sward uz asistenciju prof. dr. Jona Karlssona. A obojica su dosad izvela mnogo sličnih zahvata na brojnim vrhunskim svjetskim sportašima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije