Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiks po kiši

Blanka druga u New Yorku sa 190 cm

'05.09.2010.,Split - Na stadionu Poljud poceo je dvodnevni atletski Kup kontinenata na kojem sudjeluje oko 400 najboljih atleticara iz cijelog svijeta.Pobjednica discipline skok u vis Blanka Vlasic. P
'Igor Kralj/PIXSELL'
11.06.2011.
u 23:42

Dogodilo se ono najgore. Počela je padati kiša, bilo je tako hladno da su mi se svi mišići zgrčili, kaže Vlašić

Blanka Vlašić nije uspjela izboriti četvrtu pobjedu ove sezone. Nakon dvije pobjede u Dijamantnoj ligi (Šangaj i Rim), te pobjede u Rabatu, Blanka je bila druga na mitingu Dijamantne lige u New Yorku s preskočenih 1,90 metara. Pobijedila ju je Šveđanka Ema Green koja je, za razliku od Blanke, uspjela iz drugog pokušaja preskočiti 1,94 metra.

Šesti poraz u tri godine

Već na visini 1,86 metara ostale su samo Blanka i Ema.  

– Dogodilo se ono najgore. Počela je padati kiša, a bila je nekakva izmaglica i bilo je užasno hladno. Već na zagrijavanju pala sam na mokru strunjaču i cijelo vrijeme mi je bilo hladno, tako hladno da su mi se svi mišići zgrčili. Uza sve, počeo je puhati i nekakav neugodan vjetar. Rezultat je, kao i samo natjecanje, za brzi zaborav – rekla je Blanka Vlašić.

Da su bili nemogući uvjeti pokazuju i loši rezultati Melfort i Spencer koje su uspjele preskočiti samo 1,82 metra, premda su im osobni rekordi viši za 15 centimetara.  

– U dogovoru s izbornikom Ergotićem, propustit ću nastup na Kupu nacija u Izmiru sljedeći vikend kako bih se što bolje pripremila i odmorila za miting na splitskoj rivi 24. lipnja – zaključila je Blanka, koja je s deset bodova ostala vodeća u skoku u vis u Dijamantnoj ligi. To je Blanki tek šesti poraz u posljednje tri godine, s time da ove zime nije nastupala u dvorani. Posljednji je put preskočila "samo" 1,90 metara 2006. godine na finalu Grand-prixa u Stuttgartu kada je bila šesta.

Gay izgubio od Mullingsa

Bez ozlijeđene Sandre Perković, prvo mjesto u bacanju diska osvojila je Amerikanka Brown sa skromnih 62,94 metra. Sandra je s dvije pobjede i osam bodova ostala vodeća u bacanju disku. S obzirom na loše vrijeme, nije postignut niti jedan rezultat sezone, a u najzanimljivijoj utrci dana Mullings je pobijedio Gaya. Obojica su postigla vrijeme 10.26 sekundi, ali je fotofiniš pripao Jamajčaninu.

Ključne riječi

Komentara 10

JA
JackRussell
23:51 11.06.2011.

I ode milijunček vrit!

Avatar cluesblues
cluesblues
00:01 12.06.2011.

kolko got postujem njene stvarno vrhunske rezultate, tolko su smijesni njeni izgovori - sta drugima nije bilo hladno i kisovito?

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
03:12 12.06.2011.

Jebeš Budalu. Budala ostaje Budala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije