Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE BILO SPREMNO

Bjelica imao veliki plan danas predstaviti veliko pojačanje, ali korona je sve upropastila

Trener Osijeka Nenad Bjelica
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
20.01.2022.
u 10:01

U klubu koji vodi Nenad Bjelica tražit će način pokvariti planove Dinamu, odnosno da Osijeku donese povijesni naslov koji bi se tako savršeno poklopio s ovogodišnjim klupskim ambicijama.

Sramežljivo se u Osijeku posljednjih dana potvrđivala teza da je u svlačionicu kluba iz Gradskog vrta sletjelo jedno pravo pojačanje. Kako saznajemo, Mijo Caktaš danas je trebao staviti potpis na vjernost svom novom klubu, ali tijekom liječničkog pregled utvrđeno je da ima koronavirus pa se sve prolongiralo.

Caktaš je prošlu sezonu proveo u Saudijskoj Arabiji gdje je igrao u Damacu, hit-momčadi tamošnjeg prvenstva. Kada se činilo da će s Damacom nastaviti borbu za vrh, dogodio se raskid ugovora.

Bio je najbolji strijelac

Iako su mnogi očekivali da bi njegova sljedeća destinacija mogla biti Hajduk, on se, čini se, odlučio za drukčiji smjer. U klubu koji vodi Nenad Bjelica tražit će način da pokvari planove Dinamu, odnosno da Osijeku donese povijesni naslov koji bi se tako savršeno poklopio s ovogodišnjim klupskim ambicijama. Da ne govorimo koliko bi priča savršeno zvučala uz skorašnje otvaranje novog Osijekova stadiona. Caktaš je u sezoni 2018./2019. s 19 pogodaka bio najbolji strijelac lige.

03.10.2020., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 7. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Mijo Caktas Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
U tom je razdoblju bio najveća priča domaćeg prvenstva i najbolji Hajdukov igrač. Sljedeće sezone zabio je 20 pogodaka, no vrlo brzo uslijedio je nelogičan raskid sa splitskim klubom. Za odabir Osijeka, navodno, presudna je bila činjenica da to znači njegov ostanak u Hrvatskoj. Ako je Caktaš u stanju ponoviti igračku razinu od prije koju sezonu, onda nema dvojbe da će biti snažan Bjeličin adut u borbi za naslov prvaka..

Špehar: Ima kvalitetu

– Jako cijenim Caktaša. Ako Osijek želi imati ambicije za naslov prvaka, mora dovoditi igrače takve kvalitete. Pogotovo jer su u Osijek zadnje dvije godine dolazili prolaznici. Nije bilo pravih pojačanja, nisu bili na toj razini. Mijo Caktaš sigurno bi bio veliko pojačanje. Dokazana je kvaliteta, razigravač, a i golgeter koji se već dokazao u HNL-u. Pozdravljam odluku klupske uprave ako se to dogodi – naglašava Robert Špehar, bivši nogometaš Osijeka.

Koji bi mogli biti objektivni problemi u Caktaševoj eventualnoj prilagodbi u novom klubu?

– Kada dovodite takvog igrača, ne razmišljate o tome kako se on mora prilagoditi na momčad, već sustav prilagođavate njemu. Dakle, morate znati kvalitete igrača kojeg dovodite. Ne možete, naravno, očekivati da će Caktaš uklizavati na lijevom beku ili da će skakati uvis dva metra. Naravno, igrač takve kvalitete sigurno mora opravdati ulaganja. Ne sumnjam da bi Caktaš bio pravo pojačanje za Osijek, koji je na pravom putu. Dobro je što sve rade planirano i ne stavljaju pritisak na Nenada Bjelicu. Ne sumnjam da će Osijek osvojiti naslov prvaka u sljedećih desetak godina, možda već i ove sezone. Osijek pametno ulaže i radi pametnije od ostalih u ligi – istaknuo je Špehar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije